5 iunie 2013

Funeralii fericite

Un proiect ambiţios şi o provocare dublă pentru maestrul Horațiu Mălăele, filmul „Funeralii fericite”, pentru care este atât regizor, cât şi protagonist, ajunge în premieră pe marile ecrane din 7 iunie 2013.



În „Funeralii fericite”, Horaţiu Mălăele este Lionel, un român reîntors din Franţa unde a lucrat în construcţii, care luptă împotriva destinului şi a propriului viitor. Când o razie duminicală îi pune pe fugă din cârciuma „La imigrantul fericit”, Lionel şi cei doi prieteni ai lui descoperă că viaţa le-a rezervat o ultimă surpriză. Aceştia ajung lângă un teren viran unde s-a instalat o tabără de ţigani. Ca să se distreze, cei trei plătesc o ţigancă să le ghicească viitorul. Distracţia începe atunci când femeia le prezice data exactă a morţii şi modul în care vor muri.

Prima opţiune a lui Horaţiu Mălăele pentru rolul principal feminin a fost Crina Semciuc, alături de care cineastul lucrase în trecut la piesa „Leonce şi Lena”, jucată la Teatrul de Comedie. Din fericire, tot Crina a fost şi ultima opţiune. Unul dintre cele mai controversate aspecte care vizau acest rol a fost renunţarea la podoaba capilară. Chiar dacă în primele zile de filmare Crina chiar n-a înţeles de ce a trebuit să se tundă la zero în condiţiile în care purta tot timpul pe cap nişte turbane sofisticate, create special pentru ea de Maria Miu, în cele din urmă, a înţeles de ce a trebuit să-şi sacrifice părul. „Practic, pentru Funeralii fericite am renunţat la păr pentru a doua oară. Mi-a fost foarte uşor să iau decizia de a mă tunde din nou, deşi îmi crescuse deja părul aproximativ 10 centimetri. În Funeralii fericite a fost nevoie de mine tunsă la zero pentru un singur moment cheie. Personajul meu s-a vrut a fi unul abstract, iar după acel moment cheie, publicul va inţelege exact cine sunt şi ce importanţă am pentru Lionel.”

După ce a mai aparut alături de tatăl său în filmul „Poker” (regizat de Sergiu Nicolaescu) și în cunoscutul serial „Las Fierbinti”, Bogdan Mălăele pare hotărât să calce pe urmele celebrului său părinte. În „Funeralii fericite”, tânărul în vârstă de 26 de ani interpretează rolul lui Vasile, un racket. Una dintre situaţiile comice din timpul filmărilor a fost repetiţia scenei în care Bogdan Mălăele trebuie să-şi înjure tatăl. A ieşit una din cele mai reuşite secvenţe din film. „Pentru această scenă am început să mă pregătesc cu o lună şi jumătate înainte, alături de tatăl meu. Mi-a fost foarte greu să îl înjur. Atât pentru tatăl meu, cât şi pentru mine, filmul Funeralii fericite este un proiect extrem de important. Am stat pe platourile de filmare din prima până în ultima zi. Emoţiile au început abia atunci când am început eu să joc, primele duble fiind cele mai dificile, pentru că am simţit toţi ochii aţintiţi asupra mea,” declară Bogdan cu sinceritate.

Impresionat de comedia „Funeralii fericite”, celebrul compozitor francez Vladimir Cosma a acceptat să semneze pentru prima dată coloana sonoră a unui film românesc, după ce a cucerit milioane de spectatori în Franța cu muzica pentru producții cinematografice reputate. De-a lungul carierei sale, Vladimir Cosma a primit două premii Cézar pentru Cea mai bună muzică de film pentru contribuția sa în cadrul producțiilor cinematografice „Diva” (1982) și „Balul” (1984), precum și două premii 7 d’Or pentru Cea mai bună muzică TV în 1986 și 1991.

Cunoscut printre colegii săi ca fiind complet afon, Horațiu Mălăele n-a mai cântat niciodată pe o scenă sau într-un film. De data aceasta, a făcut-o pentru „Funeralii fericite”. A cântat fără reţineri şi scena i-a ieşit atât de bine încât n-a mai fost nevoie de post-sincron.

Aflat la cea de-a doua colaborare cu scenaristul Adrian Lustig, după filmul „Nuntă mută”, Horațiu Mălăele joacă în Funeralii fericite alături de actori de renume ca Mihai Gruia Sandu, Igor Caras-Romanov, Alexandru Bindea, Dorina Lazăr, Florin Zamfirescu și Antoaneta Zaharia.

Distribuită de MediaPro Distribution, comedia românească „Funeralii fericite are premiera pe 7 iunie 2013, în cinematografele: CinemaPRO, Hollywood Multiplex, Movieplex, The Light Cinema, Grand Cinema Digiplex Băneasa, Cityplex (Constanța și Brașov), Cinema City (Cotroceni, Arad, Arad Galeria, Bacău, Baia Mare, Brăila, Cluj, Iaşi, Constanța, Pitești, Sun Plaza, Timişoara, Târgu Mureș, Ploieşti), Patria (Craiova), Cinema Florin Piersic (Cluj), Premiera (Ploiești), Cinema Sergiu Nicolaescu (Târgu Jiu), Cinema Capitol (Onești), Cinema Eugen Ionescu (Slatina), Cortina (Oradea), Palace (Oradea), Cinema Twins (Ploiești), Cinema Arta (Târgu Mureș), Cinema Unirea (Botoșani).

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook