11 august 2010

Festivalului Naţional de Umor „Ion Cănăvoiu” – ediţia a XVIII-a

Consiliul Judeţean Gorj, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, Biblioteca Judeţeană “Christian Tell”, Şcoala Populară de Artă, Asociaţia Epigramiştilor din România, Asociaţia Naţională a Caricaturiştilor, Grupul de publicaţii „Flacăra”, Liga Culturală „Fiii Gorjului”, Consiliul local şi Primăria Runcu, Societatea Umoriştilor Gorjeni organizează, în perioada 22-24 octombrie 2010, ediţia a XVIII-a a Festivalului Naţional de Umor “Ion Cănăvoiu”.

Manifestarea este deschisă umoriştilor – profesionişti sau neprofesionişti – pe următoarele secţiuni:
I. Concurs de volum, inclusiv antologii. Participă volumele de umor (epigramă, fabulă, proză scurtă/poezie umoristică…) tipărite în perioada octombrie 2009 – octombrie 2010.
II. Concurs de epigramă. Se concurează cu 10 epigrame, câte 2 pe temele: „Piaţa şi Viaţa'” şi „Norocul e o fată uşuratică”, iar celelalte pe teme libere.
III. Concurs de fabule. Se concurează cu 3 fabule.
IV. Concurs de proză scurtă. Se concurează cu 3 proze de maxim 3 pagini fiecare.
V. Concurs de parodie/poezie umoristică. Se concurează cu câte 5 creaţii.
VI. Concurs de caricatură/ fotografie umoristică. Se vor trimite minimum 5 caricaturi / fotografii, de format A4 în passepartou, pe teme libere.

Nu se impune limită de vârstă pentru participare.

Autorii interesaţi de concurs îşi vor trimite lucrările până la data de 18 octombrie 2010 (data poştei), într-un singur exemplar, pe adresa:

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj
str. Calea Eroilor 15
Târgu-Jiu, cod 210135, Gorj

Nu este admisă participarea în concurs a autorilor laureaţi (cu premiul I) la ultimele trei ediţii.

Vor fi respectate obişnuitele condiţii ale secretului participării (plicul mare cu motto, lucrările nesemnate, doar cu motto, plicul mic sigilat cu motto şi adresa în interior. Obligatoriu va fi menţionat un telefon de contact). Pentru secţiunile volum şi caricatură, condiţia de „motto” se exclude. Un juriu local va selecta lucrările pentru fiecare secţiune şi vor fi propuse spre ierarhizare juriului naţional al Festivalului, care include personalităţi ale umorului românesc pentru fiecare din cele patru secţiuni.

În cadrul Festivalului vor fi organizate diverse manifestări complementare concursului propriu-zis: Salonul naţional de caricatură – ediţia a V-a, întâlniri cu epigramiştii gorjeni, recitaluri umoristice, turniruri epigramistice, vernisaje de expoziţii, spectacole, lansări de carte şi reviste, emisiuni radio-tv.

Premii:

 • Secţiunea „Cea mai bună carte de umor a anului”
  • Două premii pentru (pentru volum de epigramă şi separat pentru volum de fabulă/ proză scurtă/ poezie umoristică), în valoare de 800 lei fiecare, acordate de Consiliul Judeţean Gorj şi Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj.
 • Secţiunile Epigramă şi Fabulă
  • Două premii l, în valoare de 640 lei fiecare, pentru: epigramă şi fabulă, acordate de Consiliul Judeţean Gorj.
  • Două premii ll, în valoare de 480 lei fiecare, acordate de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj
  • Două premii lll, în valoare de 320 lei fiecare, acordate de Liga Culturală „Fiii Gorjului” şi Grupul de Publicaţii „Flacăra” Bucureşti.
 • Secţiunea Proză scurtă
  • Un singur premiu, în valoare de 400 lei, acordat de Consiliul local şi Primăria Runcu
 • Secţiunea parodie/poezie umoristică
  • Un singur premiu, în valoare de 400 lei, acordat de Consiliul local şi Primăria Runcu
 • Secţiunea Caricatură
  • Trei premii, în valoare de 400 lei, 240 lei şi respectiv 160 (I, II, III) acordate de Consiliul Judeţean, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale şi Liga Culturală „Fiii Gorjului”.
 • Premiul anual pentru literatură „Ion Cănăvoiu”
  • În valoare de 800 lei, acordat de Biblioteca Judeţeană unui scriitor gorjean, pentru volumul anului.
 • Premii speciale
  • Patru premii speciale, în valoare de 400 lei fiecare, acordate de Consiliul Judeţean, pentru caricaturiştii invitaţi de organizatori la ediţia a V-a a Salonului Naţional de caricatură.
   Pentru această secţiune va funcţiona un juriu aparte, format din scriitori gorjeni.
 • Premii de excelenţă
  • Şase premii de excelenţă în valoare de 500 lei fiecare, acordate de Şcoala Populară de artă Tg-Jiu unor promotori şi creatori de umor

Vor mai fi acordate şi alte premii speciale, oferite concurenţilor de instituţii şi firme gorjene, diverse publicaţii, posturi de radio şi tv, persoane particulare etc.

Lucrările destinate concursului nu se restituie. Volumele primite vor intra în fondul de carte „Ion Cănăvoiu” al Bibliotecii Judeţene „Christian Tell”.

Juriul are latitudinea ca, în funcţie de valoarea lucrărilor din concurs, să redistribuie unele premii.

Cheltuielile de cazare, transport şi masă pentru juriu şi invitaţi vor fi suportate de către organizatori. Pentru laureaţi se asigură cazarea şi masa.

Câştigătorii şi invitaţii vor fi anunţaţi telefonic sau telegrafic în timp util, pentru a fi prezenţi la festivitatea de premiere, din ziua de 24 octombrie 2010. Contravaloarea premiilor nu se expediază prin poştă.

Informaţii suplimentare la telefoanele:
• 0253.213710 – Centrul Jud. pt. Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale
• 0721.370057 – Ion Cepoi – director CJCPCT Gorj
• 0766.715938 – Constantin Popescu
• 0727.930333 – Viorel Surdoiu

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...

2 thoughts on "Festivalului Naţional de Umor „Ion Cănăvoiu” – ediţia a XVIII-a"

 1. Lucretia Ionescu Buiciuc spune:

  Sunt încântată de existenţa acestui concurs. Voi participa cu multă plăcere şi cu speranţa de a mă afla printre câştigători.
  Felicitări

 2. MICU ERWIN spune:

  BUNA STIMATI ORGANIZATORI,DOAMNELOR,DOMNILOR
  SUNT CARICATURISTUL ERWIN MICU DIN BRASOV SI IN URMA CU CATIVA ANI ,2-3 ANI,V-AM TRIMIS CINCI CARICATURI FOARTE REUSITE,DUPA CUM AFIRMA DOMNUL REFERENT POPESCU CONSTANTIN CARE MI-A DECLARAT,TELEFONIC, CA S-A MIRAT CA N-AM CASTIGAT SI EU UN PREMIU,CA DESENELE SUNT FOARTE REUSITE.ASA INCAT L-AM RUGAT PE DANSUL SA LE EXPUNA ANUL URMATOR,CHIAR DACA ERAM SUPARAT SI I-AM SOLICITAT,INITIAL SA MI LE RETURNEZE PRIN POSTA,IN FINAL AM HOTARAT IMPREUNA SA RAMANA,PENTRU ANUL URMATOR,PENTRU A FI EXPUSE LA EDITIA URMATOARE.DANSUL MI-A SPUS CA O SA O FACA,DAR POATE NU DEPINDEA DE DOMNIA SA ACEST DEMERS,ORICUM II MULTUMESC PENTRU SINCERITATE SI APRECIERILE LA ADRESA DESENELOR MELE.NU STIU DACA S-A INTAMPLAT ACEST LUCRU,POATE CA NU,DIN CE AM URMARIT PE INTERNET.POATE CA ANUL ACESTA SE VA INTAMPLA SA LE EXPUNETI PENTRU A PARTICIPA LA JURIZARE,CHIAR VA ROG FRUMOS,ASA CUM AM VORBIT SI CU DOMNUL DIRECTOR CEPOI ION ,CARE M-A ASIGURAT CA SE VA UITA IN ARHIVA SA LA CAUTE.AM INCERCAT SA-L CONTACTEZ DIN NOU PE DOMNUL DIRECTOR SI PENTRU CA N-AM REUSIT M-AM GANDIT SA VA SCRIU ACESTE RANDURI.SPER SA NU VA DERANJEZE,CA DOAR INTENTIALE MELE SUNT STRICT LEGATE DE CONCURS SI NU DE A VA CRITICA.DECI ESTE VORBA DE O SESIZARE SI NU DE O PLANGERE.MULT SUCCESIN ACTIVITATEA DUMNEAVOASTRA,VA SALUTA
  CU STIMA SI SIMPATIE ERMI-BRASOV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook