7 septembrie 2009

Festivalul-concurs de umor „Oltenii &… Restu’ Lumii”

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale şi Cultural Olt, în colaborare cu Consiliul Judeţean Olt, Primăria Municipiului Slatina, Consiliul Local al Municipiului Slatina, Biblioteca Judeţeană „Ion Minulescu”, Muzeul Judeţean Olt, Casa de Cultură a Sindicatelor Slatina, Şcoala Populară de Arte şi Meserii Slatina, Ansamblul Folcloric Profesionist pentru Promovarea Culturii Tradrţionale „Doina Oltului”, organizează la Slatina a XV-a ediţie a Festivalului – concurs de Umor „Oltenii &… Restu’ Lumii”, în zilele de 15-16 octombrie 2009. Concursul se va desfăşura pe trei secţiuni: creaţie literară (epigramă, proză scurtă umoristică, fabulă), secţiunea caricatură şi secţiunea meşteşuguri tradiţionale.

Pentru secţiunea Creaţie literară – Epigramă, creatorii vor expedia în două exemplare, sistem moto, câte două epigrame la temă şi tot în două exemplare un număr de şase epigrame, la temă liberă. Temele propuse: „Le-furi mari şi lefuri MICI” şi „Criza, soră cu românul”.
Pentru secţiunea Creaţie literară – Proză scurtă umoristică, concurenţii vor expedia în două exemplare, sistem moto, un număr de trei lucrări care să nu depăşească zece pagini, după o temă liberă.

Pentru secţiunea Creaţie literară – Fabulă, se vor expedia un număr de cinci fabule două exemplare, sistem moto, organizatorii lăsând la libera alegere a creatorului tema.

Toate lucrările vor fi trimise pe adresa: Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale şi Cultural Olt, str. Mănăstirii, nr. 1 bis, Slatina, jud. Olt, cod 230113, până pe data de 01 octombrie 2009, data poştei, menţionându-se pe plic numele concursului „Oltenii &… Restu’ Lumii” şi numele secţiunii la care participă lucrările. Premiaţii vor fi anunţaţi în timp util pentru a participa la festivitatea de premiere.

În cadrul secţiunii de caricatură, va avea loc expoziţia de caricatură „Retrospectivă Gabriel Bratu – 75”.

Pe parcursul Festivalului de umor „Oltenii &… Restu’ Lumii” se va desfăşura şi Târgul Meşterilor Populari, în cadrul căruia sunt invitaţi să expună cei mai reprezentativi creatori populari de artă populară din zona Otteniei şi din ţară. Înscrierile se fac în limita locurilor disponibile, la Şcoala Populară de Arte şi Meserii Slatina. Organizatorii asigură masă şi cazare, deplasarea revenind creatorului popular sau instituţiei pe care acesta o reprezintă. Relaţii suplimentare la Şcoala Populară de Arte şi Meserii Slatina, telefon 0249/432818 (secretariat), 0721214837 sau 0763624113 (director prof. Marius Arald Fîeraru) şi la CentrulJudeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale şi Cultural Olt, telefon/fax secretariat 0349/409270 – 271.

Lucrările de la secţiunea creaţie literară, trimise în concurs nu se restituie, iar producţiile trimise să nu fie mai vechi de 2008 şi să nu mai fi fost premiate la alte concursuri. Juriul concursului, format din personalităţi ale umorului românesc, va acorda premii de clasament în bani, diplome şi trofeul festivalului. Marele Premiu din cadrul secţiunii de creaţie literară – epigramă va purta numele epigramistului Nicolae Fulga. La secţiunea creaţie literară se vor acorda şi alte premii speciale din partea unor publicaţii, edituri, sponsori. Juriul îşi rezervă dreptul ca, în funcţie de valoarea creaţiilor şi în urma evoluţiilor în concurs a tuturor participanţilor, să poată redistribui sau să nu acorde toate premiile oferite de organizatori, hotărârea acestuia fiind definitivă. În scopul mediatizării festivalului, organizatorii îşi rezervă dreptul de a populariza lucrările primite, precum şi evoluţiile scenice, în presă, televiziune, internet etc, fără a acorda drepturi de autor. Organizatorii asigură masă şi cazare tuturor participanţilor. Costul transportului intră în obligaţia fiecărui participant (grup) sau a instituţiei pe care acesta o reprezintă. Nu se admit vulgarităţi la niciuna dintre secţiunile concursului.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook