13 septembrie 2010

Festivalul-Concurs de Umor „Oltenii &… Restu’ Lumii” 2010

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale şi Cultural Olt, în colaborare cu Consiliul Judeţean Olt, Primăria Municipiului Slatina, Consiliul Local al Municipiului Slatina, Biblioteca Judeţeană „Ion Minulescu“, Muzeul Judeţean Olt, Casa de Cultură a Sindicatelor Slatina, Şcoala Populară de Arte şi Meserii Slatina, Ansamblul Profesionist pentru Promovarea Culturii Tradiţionale „Doina Oltului“, organizează la Slatina a XVI-a ediţie a Festivalului–Concurs de Umor „Oltenii &… Restu’ Lumii“, în zilele de 21-22 octombrie 2010.

Festivalul va avea două secţiuni:
A. Secţiunea Creaţie literară (epigramă, proză scurtă umoristică, fabulă);
B. Secţiunea Caricatură.

A. EPIGRAMĂ

Creatorii vor expedia în 2 (două) exemplare, sistem moto, 10 epigrame; câte 2 (două) epigrame la temă şi tot în două exemplare un număr de 6 (şase) epigrame, la temă liberă, până pe data de 10 octombrie 2010, data poştei.

Temele propuse:
1. „Ţânţarul infectat sau virusul West Nile“;
2. „Virusul B.O.C. V – VI – VII – VIII …etc.“;

Adresa:
Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale şi Cultural Olt
str.Mănăstirii, nr. 1A,
Slatina, jud. Olt, cod 230019

Se va consemna pe plic: Pentru concursul „Oltenii &… Restu’ Lumii“, secţiunea epigramă.

Epigramiştii premiaţi se vor întrece într-un turneu epigramatic cu teme date la faţa locului.

A. PROZĂ SCURTĂ UMORISTICĂ

Concurenţii la această secţiune vor expedia în 2 (două) exemplare, sistem moto, un număr de 3 (trei) lucrări care să nu depăşească 10 (zece) pagini, după o temă liberă, la adresa menţionată mai sus.

Lucrările se vor expedia până pe data de 10 octombrie 2010, data poştei.

Se va consemna pe plic: Pentru concursul „Oltenii &…Restu’ Lumii“, secţiunea proză scurtă umoristică.

Premiaţii vor fi anunţaţi în timp util pentru a participa la festivitatea de premiere.

A. FABULĂ

La această secţiune se vor expedia un număr de 5 (cinci) fabule în 2 (două) exemplare, tot sistem moto, organizatorii lăsând la liberă alegere a creatorului, tema.

Lucrările vor fi expediate la aceeaşi adresă notificată la secţiunea epigramă, cu menţiunea exprimată în scris pe plic: Pentru concursul „Oltenii &…Restu’ Lumii“, secţiunea fabulă, până la data de 10 octombrie 2010, data poştei.

B. CARICATURĂ

În cadrul festivalului vor fi organizate saloane naţionale şi internaţionale de caricatură, realizate în colaborare cu „Popa’s Academy“ şi Asociaţia Naţională a Caricaturiştilor din România.

Concursul la secţiunile A şi B, va fi dotat cu premii în bani, diplome şi trofee.

Organizatorii asigură masă şi cazare, deplasarea revenind creatorului popular sau instituţiei pe care acesta o reprezintă. Relaţii suplimentare la Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale şi Cultural Olt, telefon secretariat 0349/409270 – 271, sau referent Nicolae Popa – 0721/277060.

Note:
1. Nu se admit vulgarităţi la niciuna dintre secţiunile concursului.
2. Marele Premiu din cadrul secţiunii de creaţie literară – epigramă – va purta numele epigramistului Nicolae Fulga.
3. La secţiunea creaţie literară se vor acorda şi alte premii speciale din partea unor publicaţii, edituri, sponsori.
4. Juriul concursului, format din personalităţi ale umorului românesc, va acorda premii de clasament în bani, diplome şi trofee, pentru fiecare secţiune în parte.
5. Juriul îşi rezervă dreptul ca, în funcţie de valoarea creaţiilor şi în urma evoluţiilor în concurs a tuturor participanţilor, să poată redistribui sau să nu acorde toate premiile oferite de organizatori, hotărârea acestuia fiind definitivă.
6. În scopul mediatizării festivalului, organizatorii îşi rezervă dreptul de a populariza lucrările primite şi evoluţiile scenice, în presă, televiziune, internet etc., fără a acorda drepturi de autor.
7. Organizatorii asigură masă şi cazare, tuturor participanţilor.
8. Costul transportului intră în obligaţia fiecărui participant (grup) sau a instituţiei pe care acesta o reprezintă.

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...

2 thoughts on "Festivalul-Concurs de Umor „Oltenii &… Restu’ Lumii” 2010"

  1. MICU ERWIN spune:

    STIMATE DOAMNE,DOMNI,ORGANIZATORI AI CONCURSULUI,
    SUNT UN CARICATURIST DIN BRASOV CARE A FOST FOARTE DEZAMAGIT DE MANIERA DE JURIZARE A DOMNULUI POPAS DE LA FAGARAS DE LA FESTIVALUL ”CEAPA DE AUR”,UNDE,ACUM VREO 2-3 ANI AM AVUT CINCI LUCRARI SI NU MI-A ACORDAT MACAR O MENTIUNE,O DIPLOMA CEVA,CHIAR DACA NU LUAM NICI UN BAN,MACAR MA BAGA IN SEAMA,INSA DANSUL A PROMOVAT AUTORI STRAINI,ROMANII FIIND FOARTE RARI SI MARGINALIZATI.
    AM STAT DE VORBA SI CU ALTI CARICATURISTI,COLEGI DE BREASLA,MAJORITATEA FIIND DERANJATI DE MANIERA IN CARE SE IMPLICA SI MONOPOLIZEAZA ANUMITE FESTIVALURI SI CONCURSURI DIN TARA.
    AR FI BINE CA DOMNIA SA SA FIE OBIECTIV SI SA SE COMPORTE CA UN PROFESIONIST,CE SE PRETINDE A FI,IL APRECIEZ PENTRU TALENT,INSA CARACTERUL MAESTRULUI DIN PACATE LASA MULT DE DORIT.
    O SA VORBESC SI PERSONAL CU ACESTA,PENTRU A NU FI ACUZAT CA-L VORBESC PE LA SPATE.
    DORESC SA MENTIONEZ CA DEALUNGUL TIMPULUI AM PUBLICAT DESENE UMORISTICE IN PESTE 30 DE ZIARE,REVISTE SI ALMANAHURI DIN ROMANIA,CASTIGAND TOTODATA SI CATEVA PREMII.
    PENTRU CA AM FOST NEDREPTATIT O SA AJUNG PROBABIL SI LA MINISTRUL CULTURII PE CARE O SA-L ROG SA TRIMITA CATE UN OBSERVATOR,LA FIECARE FESTIVAL SI CONCURS DE GEN,PENTRU A SE STOPA ACEASTA MANIERA DISCRETIONARA SI SUBIECTIVA DE JURIZARE.
    CU STIMA ERMI-BRASOV

  2. MICU ERWIN spune:

    DE ACEEA NU O SA PARTICIP,DIN PACATE, LA CONCURSUL ORGANIZAT DE DUMNEAVOASTRA.POATE ALTA DATA,MAI ALES CA PANA ACUM N-AM FACUT-O,NU NUMAI DIN MOTIVELE PREZENTATE MAI SUS,PROBABIL NE VEDEM CAND O SA FIE UN JURIU MAI OBIECTIV SI IMPARTIAL,O SA-MI FAC TIMP CU SIGURANTA,PUTETI SA MA INVITATI,O SA INCERC SA DAU CURS INVITATIEI.POATE SE MAI SESIZEAZA SI ALTII,SA-L CRITICE PE DOMNUL CU PRICINA,POATE-SI SCHIMBA ATITUDINEA,INTR-UNA MAI POZITIVA SI MAI AXATA PE VALORILE AUTOHTONE,NU INVERS,SAU MACAR INTR-UN PROCENT MAI REZONABIL SI PENTRU ROMANI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook