10 septembrie 2009

Concursul Naţional de Umor „Ion Cănăvoiu”

Consiliul Judeţean Gorj, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, Biblioteca Judeţeană „Christian Tell”, Şcoala Populară de Artă, Uniunea Epigrami;tilor din România, Asociaţia Naţional[ a Caricaturiştilor, Grupul de publicaţii „Flacăra”, Liga Cultural[ „Fiii Gorjulul”, Consiliul local şi Primăria Runcu, Societatea Umoriştilor Gorjeni organizează, în perioada 23 – 25 octombrie 2009, ediţia a XVII-a a Festivalului Naţional de Umor „Ion Cănăvoiu”.

Manifestarea este deschisă umoriştilor – profesionişti sau neprofesionişti – pe următoarele secţiuni:
– concurs pentru cea mai bună carte de umor a anului – participă volumele de umor (epigramă, fabulă, proză scurtă/poezie umoristică) tipărite în perioada octombrie 2008 -octombrie 2009
– epigramă – se concurează cu 10 epigrame, câte 2 pe temele „Ruginie… razachie” şi „Şi la munte, şi la mare”, iar celelalte pe teme libere
– fabulă – trei fabule
– proză umoristică scurtă – trei proze de maximum trei pagini fiecare
– parodie/poezie satirică – câte cinci creaţii
– caricatură/fotografie umoristică – minimum cinci caricaturi sau fotografii, de format A4 în passepartou, pe teme libere

Autorii interesaţi îşi vor trimite lucrările într-un singur exemplar, pe adresa: Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj, str. Calea Eroilor 15, Târgu-Jiu, cod 210135, Gorj, până la data de 15 octombrie 2009 (data poştei). Nu se impune limită de vârstă pentru participare. Nu este admisă participarea în concurs a autorilor laureaţi (cu premiul I) la ultimele trei ediţii.

Vor fi respectate obişnuitele condiţii ale secretului participării (plicul mare cu motto, lucrările nesemnate, doar cu motto, plicul mic sigilat cu motto şi adresa în interior. Obligatoriu va fi menţionat un telefon de contact. Pentru secţiunile volum şi caricatura condiţia de „motto” se exclude. Un Juriu local va selecta lucrările pentru fiecare secţiune şi vor fi propuse spre ierarhizare Juriului naţional al Festivalului, care include personalităţi ale umorului românesc pentru fiecare din cele patru secţiuni.

În cadrul Festivalului vor fi organizate diverse manifestări complementare concursului propriu-zis: Salonul naţional de caricatură – ediţia a IV-a, întâlniri cu epigramiştii gorjeni, recitaluri umoristice, turniruri epigramistice, vernisaje de expoziţii, spectacole, lansări de carte şi reviste, emisiuni radio-TV.

Premiile acordate sunt:

Secţiunea „Cea mai bună carte de umor a anului”: două premii (pentru volum de epigramă şi, separat, pentru volum de fabulă/proză scurtă/poezie umoristică), în valoare de 800 lei fiecare, acordate de Consiliul Judeţean Gorj şi Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj.

Secţiunea epigramă şi fabulă: două premii l, în valoare de 600 lei fiecare, acordate de Consiliul Judeţean Gorj; două premii II, în valoare de 500 lei fiecare, acordate de Centrul Judeţean pentru Conservarea şl Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj; două premii III, în valoare de 400 lei, acordate de Liga Culturală „Fiii Gorjulul’ şi Grupul de Publicaţii „Flacăra” Bucureşti.

Secţiunea proză scurtă: un singur premiu, în valoare de 500 lei, acordat de Consiliul local şi Primăria Runcu.

Secţiunea parodie/poezie umoristică: un singur premiu, în valoare de 500 lei, acordat de Consiliul local şi Primăria Runcu.

Secţiunea caricatură: trei premii, în valoare de 400 lei, 300 lei şi respectiv 200 (l, II, III), acordate de Consiliul Judeţean, Centrul Judeţean pentru Conservarea şl Promovarea Culturii Tradiţionale şi Liga Culturală „Fiii Gorjulul”.

Premiul anual pentru literatură „Ion Cănăvoiu”, în valoare de 800 lei, este acordat de Biblioteca Judeţeană unui scriitor gorjean, pentru volumul anului. Patru premii speciale, în valoare de 400 lei flecare, acordate de Consiliul Judeţean, pentru caricaturiştii invitaţi de organizatori la ediţia a IV-a a Salonului Naţional de caricatură. Pentru aceasta secţiune va funcţiona un juriu aparte, format din scriitori gorjeni. Vor mai fi acordate şi alte premii speciale, oferite concurenţilor de instituţii şi firme gorjene, diverse publicaţii, posturi de radio şi TV, persoane particulare etc.

Lucrările destinate concursului nu se restituie. Volumele primite vor intra în fondul de carte „Ion Cănăvoiu” al Bibliotecii Judeţene „Christian Tell”. Este la latitudinea juriului ca, în funcţie de valoarea lucrărilor din concurs, unele premii să fie redistribuite.

Cheltuielile de cazare, transport şi masă pentru Juriu şi invitaţi vor fi suportate de către organizatori. Pentru laureaţi se asigură cazarea şi masa. Câştigătorii şi invitaţii vor fi anunţaţi telefonic sau telegrafic în timp util, pentru a fi prezenţi la festivitatea de premiere din ziua de 25 octombrie 2009. Contravaloarea premiilor nu se expediază prin poştă.

Informaţii suplimentare la telefoanele: 0253/21.37.10 (Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale); 0721.370.057 (Ion Cepoi – director CJCPCT Gorj); 0766.715.938 (Constantin Popescu – responsabil de program).

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook