9 aprilie 2013

Festivalul Internaţional de Film goEast 2013

Institutul Cultural Român din Berlin se află la al cincilea an de parteneriat cu Festivalul Internaţional de Film goEast. În cadrul acestuia, ICR a susţinut prezenţa la festival a unor nume importante din cinematografia românească, printre care Cristi Puiu, Gabriel Achim, Thomas Ciulei, Clin Peter Netzer şi Andrei Dăscălescu. Festivalul Filmului Central-Est European goEast de la Wiesbaden, Germania, are loc între 10 și 24 aprilie 2013 și prezintă o serie de 132 de filme provenite din 30 de țări.Încă de la prima ediție, Festivalul goEast a creat oportunitatea filmelor românești de a se prezenta pe o platformă germană și de a fi cunoscute și în afara granițelor. Premii importante la acest festival au obținut „Filantropica” lui Nae Caranfil, „Premium” în regia lui Alexandru Ionescu, „Podul de flori”, regie Thomas Ciulei, „Cea mai fericită dată din lume” a lui Radu Jude, „Medalia de onoare”, regia Călin Peter Netzer și „Morgen”, în regia lui Marian Crișan.

Din competiția oficială a festivalului face parte și al doilea lungmetraj al regizorului Marian Crișan, „Rocker”. Filmul spune povestea lui Victor, un rocker ajuns la 40 ani, mereu gata să facă orice pentru fiul său, liderul unei trupe de rock şi dependent de droguri. În tot acest timp, Victor încearcă să-şi refacă viaţa şi familia, însă parcă totul merge anapoda. Debutul în lungmetraj al lui Marian Crișan, filmul „Morgen“ a câștigat premiul cel mare al Festivalului goEast în anul 2011.

Tot în cadrul competiției oficiale a festivalului va rula și pelicula „Domestic”, în regia lui Adrian Sitaru. Al treilea lungmetraj al lui Adrian Sitaru, „Domestic” este o comedie despre „oameni care mănâncă animalele pe care le iubesc şi animalele care iubesc oamenii necondiţionat”. Protagoniști sunt câțiva vecini de bloc și câțiva simpatici locatari necuvântători: un iepure, o găină, o pisică, un câine şi un porumbel.

În cadrul secțiuni „Specials“ va fi prezentat și cel mai recent film semnat de Tudor Giurgiu, „Despre oameni și melci”. Filmul relatează povestea unui grup de muncitori care lucrează într-o fabrică aflată în faliment, în România de la începutul anilor ’90. Totul se schimbă când unul dintre băieţi găseşte o soluţie inedită menită să-i salveze colegii de la şomaj şi să scoată uzina din faliment.

Mai multe detalii despre programul festivalului găsiți pe www.filmfestival-goeast.de.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook