7 aprilie 2022

Efterklang revin în concert la București

După opt ani de la prima lor vizită la București, Efterklang revin în concert la Control Club, joi, 28 aprilie 2022. Formația daneză a lansat recent cel de-al șaselea album de studio, „Windflowers”, la casă de discuri City Slang. Violoncelista de origine guatemaleză Mabe Fratti, susține un recital în deschidere.Înființată în 2001, la Copenhaga, și încadrată într-o varietate de stiluri, de la indie folk și post rock la dream pop și dark wave, formația Efterklang este compusă din trei muzicieni, prieteni din copilărie: Mads Christian Bauer, Casper Clausen și Rasmus Stolberg. Numele trupei vine de la cuvântul danez pentru „amintire” sau „reverberație”.

Debutul discografic s-a produs în 2004, cu albumul „Tripper”, urmat, în 2007, de discul „Parades”, ce s-a bucurat de aprecierea criticilor muzicali de pretutindeni. În 2009, Efterklang au fost preluați de prestigioasă casă de discuri britanică 4AD ce le-a lansat, în anul următor, al treilea album, „Magic Chairs”, câștigător al premiului IMPALA pentru „Cel mai bun album independent din Europa”, în 2010.

A urmat „Piramida” (2012), album ce le-a adus maturitatea artistică, precum și un turneu de amploare ce i-a dus atât pe scena Sydney Opera House, cât și prin Statele Unite și Europa, danezii vizitând și Bucureștiul, în noiembrie 2013. Ulterior, proiectul Efterklang intră într-o perioada de pauză ce coincide cu înființarea trupei Liima de către aceiași Mads Brauer, Casper Clausen, Rasmus Stolberg, împreună cu percuționistul finlandez Tatu Rönkkö.

Trupa Efterklang revine în 2019 cu LP-ul „Altid Sammen”, un album simplu, fără aranjamente orchestrale, și cântat exclusiv în daneză. În octombrie 2021, Efterklang a lansat cel de-al șaselea album de studio, „Windflowers”, primul lor disc pentru label-ul City Slang. De peste 20 de ani, cei trei danezi explorează limitele muzicii electronice, experimentale, dar și chamber-pop, iar „Windflowers” reprezintă rezultatul unui periplu creativ de amploare și rodul unei colaborări de durată, cel mai rafinat și direct produs melodic al trupei de până acum.

Ca urmare a restricțiilor generate de pandemie, membrii Efterklang s-au văzut nevoiți să-și schimbe procesul creativ obișnuit, care constă în colaborări cu diverși muzicieni și artiști. Înregistrat de-a lungul a cinci vizite în studioul rezidențial Real Farm, de pe insula Møn, la sud de Copenhaga, geneza albumului „Windflowers” a însemnat întoarcerea la tehnicile de bază, precum și exploatarea experienței vaste a celor trei muzicieni. Casper se reîntoarce la versurile în limba engleză, iar rezultatul este un album cu o atmosferă intimă, muzica a trei prieteni care se regăsesc unul pe celălalt într-o perioadă în care instabilitatea domnește în jur.

Evenimentul este disponibil pe Facebook.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook