24 iulie 2013

Dragoş Bucur şi Miraj-ul unguresc

Cei care au zilele astea drum prin Ungaria, aproape de graniţa cu România, la câţiva kilometri vest de Debreţin, încă îl mai pot întâlni pe actorul român Dragoş Bucur pe platoul de filmare al unui western foarte modern, „Délibáb” („Mirage”), regizat de Szabolcs Hajdu. Filmul are un buget de 1.900.000 de euro şi este programat să ajungă în cinematografe în a doua jumătate a lui 2014.Dragoş Bucur joacă rolul unui interlop român care conduce, în tandem cu alt mafiot român (interpretat de compatriotul său Răzvan Vasilescu), o fermă de muncitori în regim de semisclavie, care se ocupă cu diferite activităţi mult peste limita legii. Cei doi interlopi trebuie să ascundă la un moment dat pe domeniul lor un fotbalist de culoare (interpretat de actorul Isaach De Bankolé, care a jucat în „Casino Royale” şi „Manderlay”), care joacă la un club din Ungaria. Acesta tocmai a “vândut” un meci important, iar acum este căutat atât de autorităţi, cât şi de alte grupări mafiote.

Dragoş Bucur spune despre film: “E un western modern, un film în care nu se vorbeşte foarte mult… Când vorbim, o facem în maghiară, engleză, română și franceză. Este primul meu rol într-un film străin în care joc chiar rolul unui român. Nu se vorbeşte foarte mult, în schimb se călăreşte la greu. Am multe scene călare, şi chiar câteva galopuri în viteză.” Şi adaugă râzând: “Am luat lecţii de călărie special pentru film. E o senzaţie foarte mişto! Când o să mă întorc acasă, mă gândesc serios să-mi iau şi eu un cal.”

Filmările au început pe 12 iunie şi se încheie pe 5 august 2013. Din fericire, locul în care se filmează este aproape de graniţa cu România (rezervaţia Hortobágy, zona Debrecen). Dragoş a venit deja acasă de vreo două ori: “Ajung acasă imediat. Fac vreo oră, două cu maşina până la Oradea şi apoi încă o oră cu avionul până la Bucureşti.”

Regizorul maghiar Szabolcs Hajdu l-a contactat pe Dragoş Bucur în 2012, în timp ce acesta din urmă filma pentru campania Film Lovers, împreună cu soţia sa, Dana Nălbaru (o mini-serie destinată promovării unui post tv distribuit şi la noi: Film Cafe).

“Filmam în Ungaria astă toamnă, când regizorul Hajdu împreună cu un producător a venit pe platou să ne cunoaștem, aflase că filmez acolo. Cred că mă ştia dintr-unul din filmele mele mai vechi, Poliţist, Adjectiv sau Boogie… Deşi pare greu de crezut, ungurii sunt mari consumatori de film românesc. Sunt la curent cu tot ce mişcă la noi,” spune Dragoş Bucur.

Într-adevăr, în „White Palms”, din 2006, film cu care regizorul maghiar a câştigat două premii importante la Festivalul Internaţional de Film Karlovy Vary (East of West – Special Mention) şi la Festivalul de la Zlin (Premiul Ministerului de Cultură din Cehia), roluri importante au jucat Gheorghe Dinică, Oana Pellea şi Alexandru Repan. Iar la „Bibliothèque Pascal” (2010) a colaborat aproape numai cu actori români: Oana Pellea, Răzvan Vasilescu, Andi Vasluianu, Ion Spadaru, Mihai Constantin, Marius Bodochi, Marius Manole, Florin Piersic Jr., Mihai Călin şi Dorel Vişan.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook