21 februarie 2013

Despre plictiseală

Asociația Română pentru Cultură, Educație și Normalitate (ARCEN) şi Editura Humanitas propun o înţelegere a firescului uman prin „Dialoguri de seară”, proiect filozofic desfășurat în jurul cărții „Eseuri de Duminică” a lui Constantin Noica. Astfel, duminică, 24 februarie 2013, de la ora 17:00, la librăria Humanitas de la Cișmigiu, Gabriel Liiceanu, figură marcantă a Școlii de la Păltiniș condusă de Constantin Noica, va dezvolta opinii şi idei pe baza eseului „Despre plictiseală”. Intrarea la eveniment este gratuită, în limita locurilor disponibile.



Care sunt motivele plictiselii, de ce omul de azi e cuprins de plictiseală, care pot fi foloasele ei și de ce e bine să o evităm, sunt doar câteva direcții de discuție care se vor aborda în cadrul acestei întâlniri.

Proiectul „Dialoguri de seară” constă în 4 dezbateri publice a unor selecţii de eseuri aparţinând lui Constantin Noica, din cele 33 de eseuri „duminicale” publicate, scrieri agreabile și ușor de citit, trecând cu grație de la subiecte banale, aproape frivole, la teme grave sau dificile; de la o celebră reclamă de şampanie – la extazul religios.

Editura Humanitas și Asociația Română pentru Cultură, Educație și Normalitate tind să atragă publicul larg, în ziua Duminicii, de partea filosofiei, a reflecției și a spiritului, prin temele și subiectele abordate de Constantin Noica in anii 38 – 40 și reinterpretate astăzi de cei prezenți în dialog.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook