17 iunie 2013

Şezătoare literară de Sânziene

Asociaţia Română pentru Cultură, Educaţie şi Normalitate – ARCEN organizează, în seara zilei de duminică, 23 iunie 2013, începând cu ora 19:00, în curtea interioară a Școlii Centrale din București (str. Icoanei, nr. 3-5), evenimentul „Șezătoare literară de Sânziene”. Textul propus ca lectură și exegeză literară este nuvela lui Mircea Eliade, „În curte la Dionis”, lectură care va fi făcută de actorii Andreea Mateiu și Tudor Aaron Istodor. Intrarea la eveniment este gratuită.



Pentru că sărbătoarea „Sânzienelor” este unul dintre evenimentele anului care îmbină armonios religiosul și tradițiile românești precreștine, cei care iubesc folclorul autohton sunt invitaţi să se îmbrăce cu bluzele tradiționale românești, marcând astfel debutul Zilei Universale a Iei, inițiată de comunitatea online La Blouse Roumaine, sărbătorită în premieră, în acest an, de către românii de pretutindeni.

Bluzele tradiționale românești, muzica în spiritul romanțelor interbelice, lectura din nuvela lui Eliade și discuțiile inițiate cu publicul, toate sunt elemente care vor defini evenimentul de Sânziene şi vor introduce participanţii în atmosfera grădinilor de vară bucureștene din anii ’30.

Șezătoarea literară de Sânziene este așadar o invitație pe care ARCEN o adresează bucureștenilor, o invitație de a pătrunde în spațiul fantastic al literaturii lui Mircea Eliade, spațiu în care se poate redescoperi sensul sărbătorii și al tradiției în viața omului și bucuria de a vedea dincolo de ceea ce ochii văd în fiecare zi.

Evenimentul „Șezătoare literară de Sânziene” face parte din Programul „Lectură la lumina felinarelor”, iniţiat de ARCEN în anul 2010.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook