3 decembrie 2013

Oedip Rege sau despre condiția umană

Asociația Română pentru Cultură, Educație și Normalitate – ARCEN organizează marți, 10 decembrie 2013, începând cu ora 18:00, în Sala de Lectură a Bibliotecii Facultății de Litere a Universității din București, filială a Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I”, evenimentul „Oedip Rege sau despre condiția umană”.

Intrarea la eveniment este liberă, iar accesul se va face pe la Facultatea de Litere a Universității din București, str. Edgar Quinet, nr. 5-7.

Deschiderea evenimentului va fi marcată de lectura publică a celor mai reprezentative fragmente din tragedia „Oedip Rege”, care vor înlesni întâlnirea cu teme precum destinul, libertatea, problematica suferinței şi a devenirii, înțelepciunea. La finalul lecturii, publicul va fi invitat să înțeleagă ce este tragedia greacă, cum se poate apropia omul de azi de textul antic, urmând ca mai apoi să fie lansată o dezbatere filosofică care va avea ca idee centrală condiția umană.

Evenimentul face parte din cadrul proiectului „Seri de filosofie și literatură antică”, proiect care își propune să apropie pe cititorul contemporan de textele literaturii antice, încercând ca pe baza acestora să fie creată o dezbatere filosofică de actualitate.

Următoarele evenimente din cadrul proiectului „Seri de filosofie și literatură antică” vor aborda texte precum „Orestia” de Eschil, „Iliada” și „Odiseea” de Homer, „Metamorfoze” de Ovidiu și alte asemenea repere ale literaturii și filosofiei universale.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook