8 decembrie 2015

Zoom pe Zambaccian – Vizită interactivă la Muzeul Zambaccian

ARCEN – Asociația Română pentru Cultură, Educație și Normalitate, în parteneriat cu Muzeul Național de Artă al României, organizează sâmbătă, 12 decembrie, și duminică, 13 decembrie 2015, în intervalul orar 11:00 – 18:00, evenimentul „Zoom pe Zambaccian – Vizită interactivă la Muzeul Zambaccian”.

Zoom pe Zambaccian

ARCEN şi MNAR propun un traseu inedit prin Muzeul Zambaccian (str. Muzeul Zambaccian, nr. 21A), realizat cu ajutorul unei broșuri care conține o serie de întrebări, indicii şi provocări legate de exponatele din muzeu. De la aspecte legate de tehnica picturală, la detalii despre viziunile artistice sau despre viața pictorilor prezenți în Muzeul Zambaccian, vizitatorul va descoperi într-un mod interactiv informații esențiale pentru aprofundarea experienței muzeale.

Broşura interactivă este un experiment ARCEN, pentru că este documentată și concepută împreună cu un grup de 25 de elevi selectați dintr-o serie de licee din București care au urmat în lunile noiembrie – decembrie cursul „Muzee de povestit mai departe. Importanța spațiului public cultural”, din cadrul proiectului educațional ARCEN „Noi suntem orașul. Voluntariat avizat”.

Traseul poate fi parcurs individual de către vizitatorii mai mult sau mai puțin avizați, într-un interval de aproximativ o oră și jumătate, atât în cadrul evenimentului, cât și în perioada care urmează.

Broșura „Zoom pe Zambaccian” va fi disponibilă și în limba engleză și va putea fi folosită în permanență ca instrument de vizitare interactivă a muzeului.

Accesul la eveniment se realizează doar pe bază de rezervare, completând formularul de înscriere pe www.arcen.info sau pe www.facebook.com/voluntariatavizat. Biletul de intrare la Muzeul Zambaccian este de 7 lei pentru adulți, 2 lei pentru elevi şi studenți.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook