6 octombrie 2017

Programe pentru public la MNAR

Muzeul Național de Artă al României (MNAR) invită pe cei interesaţi în octombrie la o serie de vizite ghidate pentru public la sediul central și în muzeele satelit.


  • „Un ceas pentru artă” la Muzeul Colecțiilor de Artă – o vizită cu ghidaj gratuit în colecția Corneliu Baba – marţi, 10 octombrie 2017 la ora 17:00.
  • Colecţia Corneliu Baba, donată statului român în 2009 de Constanţa Baba (soţia artistului), completează seria ansamblurilor monografice aflate în expunerea Muzeului Colecțiilor de Artă. Pictura lui Corneliu Baba, axată pe civilizaţia antropocentrismului, este ritmată de câteva motive, unele reluate în cicluri tematice, altele devenite adevărate obsesii, precum seria compoziţiilor cu ţărani și/sau ciclu „Spaime şi Regi nebuni”. Lucrările de pictură, obiectele personale şi cele câteva piese de mobilier care alcătuiesc colecţia oferă o imagine amplă a omului, dar mai ales a artistului Corneliu Baba.

  • „Opera sub clar de… lupă” la Muzeul Zambaccian – prezentare a lucrării „Portretul lui Krikor Zambaccian” de Corneliu Baba – vineri, 20 octombrie 2017 la ora 17:00.
  • Programul „Opera sub clar de … lupă” propune o analiză a portretului pictat de Corneliu Baba în contextul creației artistului și al colecției lui Krikor H. Zambaccian. Prezentarea se concentrează asupra portretului lui Krikor H. Zambaccian, realizat în 1957, dar se fac referiri și la celelalte două portrete ale colecționarului, expuse în muzeu, portretul realizat de Gheorghe Petrașcu și cel realizat de Massimo Campigli.

  • „Un ceas pentru artă” în expoziția „Un vis locuit/Un rêve habité”, din Sălile Kretzulescu, MNAR – o vizită cu ghidaj gratuit – sâmbătă, 28 octombrie 2017 la ora 11:30.
  • Expoziția „Un vis locuit/Un rêve habité” are ca temă arhitectura și cuprinde lucrări de grafică realizate de șapte artişti belgieni francofoni, printre care Pol Bury, François Schuiten, Luc Van Malderen. Expoziție este deschisă între 29 septembrie 2017 și 28 ianuarie 2018.

    Pentru participare se plăteşte doar biletul de intrare în muzeu/expoziţie, fără taxa de ghidaj obişnuită și este necesară programarea prin e-mail la programari@art.museum.ro.

    SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
    Încarc...

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



    Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

    Adresa de e-mail pentru abonare:

    Este posibila si abonare prin RSS

    Serviciu oferit de FeedBurner

    Meta

    Fani pe Facebook