8 februarie 2018

Zilele Evoluţiei

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” îi invită pe cei interesați să participe în perioada 10-12 februarie 2018 la o serie de acțiuni menite să sărbătorească ziua marelui naturalist Charles Darwin. Evenimentele se desfășoară în cadrul proiectului „Zilele Evoluției”, aflat la a 4-a ediție și organizat de ASUR (Asociația Secular-Umanistă din România) în parteneriat cu Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, Grupul Humanitas și Radio România Cultural.Sâmbătă, 10 februarie și duminică, 11 februarie 2018, de la ora 10:15, copiii cu vârste cuprinse între 6 și 10 ani sunt așteptați la Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa“ pentru o serie de ateliere interactive realizate în parteneriat cu Editura Humanitas Junior. Micuții au prilejul să descopere, în paginile atlaselor „Animalium” și „Dinosaurium”, animale fascinante și misterioasa lume a dinozaurilor.

Seara de sâmbătă, 10 februarie 2018 este rezervată curioșilor de toate vârstele și celor pasionați de științele vieții. Începând cu ora 17:00, la Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa“ se pătrunde în fascinanta lume a geneticii însoțiți de cercetătorii dr. Oana Paula Popa, dr. Elena Iulia Iorgu și dr. Ana Maria Krapal, care ne dezvăluiesc secretele muncii lor.

Luni, 12 februarie 2018, începând cu ora 13:20, Radio România Cultural transmite din Librăria Humanitas de la Cișmigiu emisiunea „Știința în cuvinte potrivite“. Se dezbate importanța științei în educație și rolul școlilor, muzeelor și al societății civile în popularizarea științei. Realizatorii emisiunii, Corina Negrea și Dan Manolache, îi au ca invitați pe dr. Luis Ovidiu Popa, directorul Muzeului Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa“, prof. dr. Mihai Popa, Universitatea din București și pe Anca Bontaș, profesor de biologie – vicepreședinte ASUR.

Înscrierea pentru aceste evenimente se face pe adresa info@antipa.ro.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook