28 septembrie 2016

Natura şi oraşul

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, Ambasada Franței în România și Institutul Francez din București organizează conferința „Natura și orașul”, susținută de către domnul Dr. Philippe Clergeau, profesor de ecologie la Muzeul Național de Istorie Naturală din Paris și specialist în ecologie urbană și teritorială. Conferința are loc vineri, 30 septembrie 2016, începând cu ora 18:00, în Sala Multimedia a Muzeului Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”.

antipa

Membru al unor prestigioase consilii științifice naționale și internaționale, Dr. Philippe Clergeau a primit numeroase distincții științifice, printre domeniile sale de cercetare fiind și studiul relațiilor dintre ecologie și planificarea urbană, precum și gestionarea speciilor invazive. Distinsul profesor subliniază în cadrul lucrărilor sale importanța și funcțiile biodiversității ca motor al urbanismului durabil, activitatea sa de cercetare concentrându-se în principal pe metodele de îmbunătățire a biodiversității urbane.

Prof. Dr. Philippe Clergeau susține:

Pentru a atinge durabilitatea ecosistemelor urbane, orașul nu se mai poate mulțumi cu urbanismul actual, ci trebuie să integreze în mod fundamental biodiversitatea și serviciile ecologice pe care aceasta le furnizează. Deși există reglementări tehnice, referitoare la poluare, la ambianța estetică și calitatea mediului de viață citadin, doar o reconsiderare a locului naturii în oraș poate face ca aspecte cum ar fi creșterea densității urbane a automobilelor să fie acceptabile.

Participarea la eveniment este gratuită. Conferința este susținută în limba engleză. Rezervarea, în limita a 100 de locuri, se face pe adresa de e-mail info@antipa.ro sau la telefon 021.3056031.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook