14 octombrie 2015

Despre ierarhiile divine

Librăria Humanitas de la Cişmigiu aşteaptă publicul joi, 15 octombrie 2015, de la ora 19:00, la lansarea cărţii „Despre ierarhiile divine. Fascinaţia Unului şi lumile din noi – temeiuri pentru pacea religiilor” de Madeea Axinciuc. La eveniment vorbesc Francisca Băltăceanu, Anca Manolescu şi Madeea Axinciuc.

invit2015

Madeea Axinciuc s-a născut în 1976. În prezent este profesor universitar doctor la Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine, Universitatea din Bucureşti, director al programului interdisciplinar de Studii Religioase – Texte şi Tradiţii al Universităţii din Bucureşti.

A efectuat stagii de documentare şi cercetare la Universitatea Ebraică din Ierusalim, Universitatea din Tel Aviv, Colegiul Noua Europă – Institut de Studii Avansate, Oxford Centre for Hebrew and Jewish Studies, Universitatea din Hamburg, Universitatea din Leiden. A susţinut o serie de prelegeri şi a publicat mai multe articole şi studii de specialitate în domeniul filozofiei religiei şi al religiei comparate. Este director fondator al Programului de Studii Iudaice şi membru fondator al Centrului de Studii Medievale din cadrul Universităţii din Bucureşti.

Madeea Axinciuc explică:

Tema în jurul căreia se configurează demersul cărţii este cea a ierarhiilor divine. Cadrul metodologic şi de cercetare se înfiripă la confluenţa dintre filozofia religiei şi religie comparată, cu trimiteri înspre domenii de interfaţă precum studiile contemplative, studiile cognitive, filozofia ştiinţei, hermeneutica.

Miza este aceea de a înţelege care sunt sensul şi dinamica ierarhiilor divine, aşa cum sunt ele înfăţişate în diferite tradiţii religioase şi de gândire, pentru a scoate la lumină diferitele moduri de percepţie şi întruchipare a structurii şi dinamicii lumii/lumilor, printr-un demers care se doreşte relevant pentru înţelegerea omului. Reîntorcându-ne privirea către întrebările şi răspunsurile care se rostesc neîncetat în cămările sufletului, modelându-ne continuu, ne putem întoarce, pentru un răstimp, în locul de unde încercăm să privim, lămuritor, către ceea ce suntem.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook