10 octombrie 2017

Corpul îngerilor. Fragmente dintr-o istorie a ierarhiilor cereşti

Librăria Humanitas de la Cişmigiu invită publicul joi, 12 octombrie 2017, ora 19:00, la lansarea volumului „Corpul îngerilor. Fragmente dintr-o istorie a ierarhiilor cereşti” de Bogdan Tătaru-Cazaban, apărut recent la Editura Humanitas, cu o prefaţă de Andrei Pleşu. La eveniment vorbesc, alături de autor, Andrei Pleşu şi Madeea Axinciuc.



Andrei Pleşu comentează:

De la Augustin şi Toma de Aquino până la Duns Scotus şi Ockham, de la Origen până la Bonaventura şi până la fenomenologi şi exegeţi contemporani din toate zările, lucrarea de faţă se mişcă, liberă de prejudecăţi, într-un spaţiu amplu şi policrom.

În mediul academic şi spiritual românesc se aude o muzică prea puţin sau deloc auzită până acum. E vorba de o reflecţie vie asupra „formelor multiple ale realului”, de „condiţiile de posibilitate ale unor fiinţe pur inteligibile”, de o „ontologie a intermediarului” şi o „teologie a proximităţii”.

Angelologia devine, astfel, un exerciţiu exploratoriu, care vizează orizonturi largi. În definitiv, ea culminează în antropologie, definind, prin contrast, limitele naturii umane. Scrisă limpede, construită subtil, nutrită de o admirabilă erudiţie, lucrarea propune un autor matur şi rafinat. Sub neobosita documentaţie a fiecărei pagini se simte palpitul unei curiozităţi genuine, al unei autenticităţi de o rară calitate, al unei angajări spirituale pentru care cunoaşterea nu e un simplu depozit de fise, ci o cale.

Accesul la eveniment este gratuit în baza unei rezervări prealabile prin Eventbook.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook