4 octombrie 2017

Lanţul de aur

Cei interesaţi sunt invitaţi la Librăria Humanitas de la Cişmigiu joi, 5 octombrie 2017, ora 19:00, la lansarea romanului „Lanţul de aur” de Andrei Cornea, apărut la Editura Humanitas. La eveniment participă, alături de autor, Mircea Vasilescu, critic literar, Cătălin Cioabă, eseist şi Vlad Russo, editor Humanitas.



Se poate construi o tramă poliţistă în marginea ultimei şcoli filozofice din Atena, închisă de împăratul Iustinian în anul 529, şi a celor şapte reprezentanţi ai ei, în frunte cu Damaskios? Se poate, răspunde Andrei Cornea, făcând din ultimul episod al filozofiei eline o poveste plină de mistere şi de răsturnări spectaculoase care-l ţine pe cititor cu sufletul la gură.

Prin faţa noastră trec locuitori ai fictivei Atlantida prinşi într-un proiect de creştinare, prinţi persani care botează ideile filozofiei în sângele ideologiei, episcopi care, în zorii creştinismului, fac ordine în panteonul grec, discipoli străluciţi care apar travestiţi că în comediile lui Shakespeare, spectaculoase turniruri intelectuale în care se înfruntă adepţii teoriei potrivit căreia lumea e făcută din Nimic cu cei convinşi că fiinţa e eternă… Şi un povestitor despre care aflăm abia la sfârşit cine este şi cui anume îi deapănă fabuloasa poveste a vieţii sale.

Accesul la eveniment este gratuit şi se face pe baza unei rezervări prealabile prin Eventbook.

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook