7 martie 2022

Concert Shaggy la Arenele Române din București

Shaggy ajunge la București la Arenele Române pe 3 august 2022. Shaggy este artistul care nu are competiție când vine vorba despre hiturile dancehall și reggae care dau lumea peste cap. Pavând drumul pentru artiști că Drake, Rihanna sau Major Lazer, acesta a adus schița pentru succesul global al muzicii dancehall și continuă să o ionoveze.



Artistul jamaican avea 25 de ani când single-ul său „Oh Carolina” a ajuns în topurile pop din Marea Britanie, în 1993. Lăsându-și vocea răgușită să danseze peste ritmurile neprelucrate,a reuțit să se lanseze direct în brațele unei case de discuri faimoase.

Următorul single al lui Shaggy, „Boombastic”, a ajuns din nou în topurile pop ale Marii Britanii, dar și numărul 3 în topul Billboard Hot 100 din Statele Unite. De atunci, acesta a continuat să facă istorie an după an, lăsând în urma să un durm demn de invidiat plin de hituri și nominalizări la premiile Grammy.

Shaggy a vândut peste 30 de milioane de alubme și adunând 8 single-uri plasate în Billboard Hot 100, incluzând 2 single-uri care au ajuns numărul 1 în acest top. Numerele în topurile Marii Birtanii sunt la fel de impresionante, 16 silgle-uri în Top 40, dintre care 9 au ajuns în Top 10, iar 4 au fost numărul 1. Printre acestea se regăsește și „It Wasn’t Me”, cea mai vândută colaborare din istoria graficelor Marii Birtanii.

Recordurile nu ezită să apară din partea artistului premiat cu diamant pentru albumul său „Hot Shot”, care se mândrește nu cu unul, ci două single-uri care au ajuns numărul 1. Prin intermediul albumului său „44/876”, o colaborare cu emblemă rockului britanic, Sting, care a înregistrat milioane de redări și a rămas primul în topul Billboard Reggae Album pentru 4 luni, artistul a reușit să obțină al doilea premiu Grammy și a șaptea nominalizare din viața sa.

Chiar și în momentul în care acesta încheia un turneu sold-out cu Sting, Shaggy era ocupat cu schițarea unui nou album solo. În acest moment este sigur să spunem că muzica acestuia este atemporală. Cum poate face asta? Este posibil să aibă legătură cu disciplina sa dobândită în armată și cu darul cu care a fost acesta înzestrat.

Emblema muzicii reggae și dancehall, fața casei de discuri 300 Records, prieten cu artiști precum Migos, Young Thug și Rich the Kid, spune:

Trebuie să aduci ceva pătrunzător. Un stimulent din punct de vedere al versurilor.

Ultimul proiect al lui Shaggy,”Wah Gwaan?!”, care înseamnă „Ce mai faci?” în limba maternă a acestuia, este o colecție de melodii care întruchipează rădăcinile jamaicane, fericirea și experiențele adunate din toate colțurile lumii, dar și partea sa introspectivă. Cele 12 piese de pe acest album sunt o dezvăluire a împlinirii starului multi-talentat.

Acesta mărturisește:

Nu am vrut să mă adâncesc prea mult în politică în acest album, am vrut doar să fie ceva ușor de ascultat, să mă întorc la vechiul Shaggy.

Când spune „vechiul Shaggy” se referă la compozițiile muzicale care aduc oamenii împreuna în această lume împărțită pentru că, atunci când vine vorba de relații, suntem toți la fel.

Ultimul hit de pe albumul său , „Use Me”, are toate caracteristicile lui Shaggy: atmosfera tropicală, jocurile de cuvinte inteligente și linia melodică irezistibilă. Această piesă este una cu care oricine se poate identifica, indiferent de rasă, gen, vârstă sau orientare sexuală.

Shaggy explică:

Nu e doar sex sau dragoste.

„Wah Gwaan?!” este o prezentare emblematică a liniei melodice a lui Shaggy, influențată de toate genurile muzicale.

El atrage atât artiștii noi, dar și pe cei consacrați din toate genurile: tânărul vocalist canadian, Alexander Stewart, îi împrumută vocea pentru piesă „You”. Shaggy balansează energia seducătoare a artistei Shenseea și a compozitoarei Stacy Barthe în „Supernatural”. În „Money Up” ies la iveală legăturile sale cu Brooklyn-ul, lucrând cu Noah Powa. De asemenea, Shaggy a lucrat cu o diversă gamă de producători precum Tony CD Kelly și Dave Kelly, Martin Kierszenbaum (producătorul lui Sting și Lady Gaga), iLLWayno (producătorul lui Nicki Minaj, Nas, 2 Chainz), Kizzo și Costi Official.

În același timp, Shaggy folosește platformele sale de socializare pentru a-și ajuta țara. Concertele sale marca „Shaggy & Friends” au strâns milioane pentru Spitalul de Copii Bustamante din Kingston, Jamaica. De-a lungul carierei sale de succes, Shaggy a fost dedicat fanilor săi, aducându-le muzică și fericire. Acum, mai mult ca niciodată, lumea are nevoie de optimismul și veselia acestuia.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook