25 februarie 2008

Cătălin Mitulescu despre Ursul de Aur

Filmul românesc „O zi bună de plajă”, realizat de Bogdan Mustaţă, a primit Ursul de Aur, cel mai important premiu pentru scurtmetraj al celei de-a 58-a ediţii a Festivalului de Film de la Berlin. Scenaristul acestui film, Cătălin Mitulescu, a acordat un interviu prin telefon, „la cald”, pentru Realitatea TV.


Filmul are o durată de 10 minute. Personajele principale sunt trei tineri delincvenţi, care sechestrează un şofer de dubă şi o prostituată şi-i duc pe o plajă. Actorii au fost luaţi dintr-o închisoare de minori şi respectiv din centre de plasament din Bucureşti.

Bogdan Mustaţă nu se află la prima colaborare cu Cătălin Mitulescu. Ei au mai lucrat împreună pentru realizarea scenariului lungmetrajului „Un balon în formă de inimă”.

În competiţia Berlinale Shorts, câştigată de Bogdan Mustaţă, s-au înscris peste 1 500 de scurtmetraje din 64 de ţări. Juriul acestei secţiuni a fost format din Marc Barbé (Franţa), Ada Solomon (România) şi Laura Tonke (Germania). Filmul a fost apreciat pentru persistenţa mesajului, pentru capacitatea sa de a ridica mai degrabă întrebări, decât de a oferi soluţii, dar şi pentru caracterul lui imprevizibil şi precis.

Ursul de Argint a fost acordat scurtmetrajului „Udedh bun” al regizorului indian Siddharth Sinha, premiul UIP a revenit peliculei „Frankie” de Darren Thornton din Irlanda, iar DAAD Short Film Prize, filmului „B teme” de Olga Popova din Rusia.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook