5 martie 2010

Cartea cu Apolodor

Cartea cu ApolodorLa Editura Humanitas a apărut în variantă audio „Cartea cu Apolodor„, minunata creaţie a lui Gellu Naum, în lectura lui Dorinei Chiriac.

Apolodor este cel mai simpatic pinguin-tenor din toate timpurile. Vesel şi optimist – cum să nu-l iubeşti? Unde mai pui că e „grăsuţ, curat, atrăgător” şi, mai ales, prietenos şi sufletist. Atât de mulţi prieteni îi stau alături! De la cămila Suzi, maternă şi talentată, şi până la cea mai mică maimuţică, care e doritoare de măritiş şi vorbeşte româneşte. Deşi Apolodor e respectuos şi drăguţ cu toată lumea, exista pe lume şi indivizi mai neprietenoşi, cum e banditul-pistolar Salliver Tom sau cum sunt cei care l-au expulzat pe Lună. Iar din Sahara în Uruguay şi din Connecticut până pe Lună multe se pot întâmpla. Dar să nu anticipăm. Aventura lui Apolodor în jurul Pământului e colorată şi plină de surprize.

Dorina Chiriac nu este la prima întâlnire cu Apolodor. I-a mai împrumutat vocea şi i-a mai istorisit păţaniile în spectacolul „Apolodor”, alături de Ada Milea. Actriţa a făcut şi o dedicaţie cu acest audiobook: „Pentru fiica mea Sonia, să-i fie călăuză în călătoria prin viaţă. Să-şi caute şi să-şi găsească locul. Fericită.”Ioana Pârvulescu scria în „Scrisoarea unui critic literar către un prieten pinguin”: „Să-ţi spun, dragă Apolodor, de ce nu eşti ca alţii. Esti pinguin şi om, pentru că vorbeşti, cânţi, plângi şi mergi ca un om, dar ai pene albe şi negre, cioc şi aripi, eşti mic şi mare, eşti pentru copii şi pentru toţi ceilalţi, eşti un picaro şi un Wilhelm Meister (nu-i nimic dacă nu ştii ce înseamnă asta), eşti erou şi locuieşti într-o parodie, ba chiar într-un evantai de parodii, dar tu eşti atât de original încât nimeni nu te poate imita. Porţi în toate ocaziile frac. Porţi, de asemenea, fără să te sinchiseşti, numele unui celebru arhitect şi constructor din Damasc. Eşti fermecător, eşti tenor, voiajor, visător şi seducător. De tine s-au îndrăgostit o maimuţică şi mulţi cititori. Ai prieteni nemaipomeniţi în lumea ta şi cămila Suzi îţi este chiar ca o mamă, iar cu cangurul Ilie şi cu leul Amedeu faci un trifoi de neuitat. Dar ai prieteni şi în lumea astalaltă, reală, care sunt şi prietenii mei: Florin, Tina, Dana, Rodica, Anca, Liviu, Cătălin, Leo, Mircea, Alexandru, Dan, Adriana, Nicolae. Toţi te ştiu pe dinafară şi fiecare cunoaşte bine viaţa ta aventuroasă, episod cu episod şi vers cu vers.”

SlabAcceptabilOKBunExcelent 30 voturi
Încarc...

27 thoughts on "Cartea cu Apolodor"

 1. lorycuta99 spune:

  dar eu vreau toata poezia

 2. qdmldk, spune:

  mie imi place cartea cu apolodor

 3. cineva spune:

  bai lasati si voi toata poezia cu apolodor ca am nevoie

 4. lucian spune:

  este foare tare carte va recomand sa o cititi

 5. paula spune:

  vreau toata poezia

 6. antonim spune:

  imi place mult eu vio recomand celor care a citito!!!!!

 7. andreea spune:

  nu e asta toata povestea mai are 20 de pagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook