10 iulie 2014

Canibal

Sâmbătă, 12 iulie 2014, de la ora 20:00, apreciata actriţă Olimpia Melinte este invitata Cinematecii Union (Sala Paul Călinescu). Ea va dialoga cu publicul despre coproducţia româno-spaniolă „Canibal’, în regia lui Manuel Martín Cuenca. În filmul distribuit de Transilvania Film, cu premiera românească pe 11 iulie 2014, Olimpia Melinte interpretează un dublu rol remarcabil, dându-i replica popularului actor spaniol Antonio de la Torre.

Carlos este cel mai prestigios croitor din Granada, dar şi un criminal în umbră. El nu simte nici o remuşcare ori vinovăţie, până în ziua când în viaţa lui apare Nina. Ea îl va face să realizeze adevărata natură a actelor sale şi să simtă pentru prima oară fiorul dragostei. Carlos este răul încarnat, inconştient. Nina este inocenţa pură. Iar „Canibal” este povestea de dragoste a unui demon.

„Canibalismul – fiind un tabu atât de mare – mă face să mă gândesc că poate este ceva în natura lui care ne este de fapt atât de aproape, încât am decis să îl îndepărtăm. Cred că o interdicţie ascunde întotdeauna un subiect asupra căruia ar trebui să ne punem întrebări, fie doar şi pentru a ajunge la concluzia că interdicţiile sunt necesare,” declară regizorul, scenaristul şi producătorul Manuel Martín Cuenca, care adaugă: „Jean Genet scria că «Sărutul este forma pe care a luat-o nevoia primitivă de a muşca, de a devora chiar.» Mă întreb ce voia să spună, care ar fi legătura dintre a devora şi un act precum cel al sărutului. În cele din urmă, CANIBAL este un film noir, dar, înainte de toate, e o poveste de dragoste.”

„Canibal”, o coproducție România (Libra Film) – Spania (MOD Productiones) cu participarea Rusiei și a Franţei, și-a început circuitul festivalier în 2013, în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Toronto, urmând apoi Festivalul Internaţional de Film de la San Sebastian, unde a primit importante aprecieri din partea presei internaționale. Filmul are opt nominalizări la prestigioasele Premii Goya (echivalentul spaniol al Premiilor Oscar) și alte şase la Medaliile CEC (Círculo de Escritores Cinematográficos), dintre care amintim premiul Revelația anului, obţinut de Olimpia Melinte, și premiul pentru Cel mai bun film.

Olimpia Melinte s-a născut la Iaşi și a debutat pe marele ecran cu rolul din filmul „Cele ce plutesc”, în regia lui Mircea Daneliuc. Au urmat apoi lungmetrajele „Şapte opere de milostenie” (coproducţie italo-română în regia fraţilor Gianluca și Massimiliano De Serio), „Killing time” (regia Florin Piersic Jr.), „Selfie” (regia Cristina Iacob), precum și scurtmetrajele „Draft 7”, „My baby” și „O lume nouă”, toate trei regizate de Luiza Pârvu.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook