Canibal
„Canibal„, noul roman al lui Francisc Baja, mizează pe o formulă literară inedită, pe o alăturare stranie de personaje și pe o paralelă între două forme de totalitarism privite din prisma intimității. Publicat la finalul lui 2016 la editura Casa de pariuri literare, el vine la zece ani după romanul de debut („Porumbelul lui Noe”, editura Eikon, 2006), și reprezintă prima carte a unei anunțate trilogii. Publicul este invitat joi, 9 martie 2017, ora 19:00, la librăria Cărturești din Iulius Mall, Cluj-Napoca.
La eveniment, are loc un dialog între autorul Francisc Baja și invitatul său, Radu Toderici, eseist, critic de film și redactor de carte, care cunoaște îndeaproape procesul genezei romanului „Canibal„.
Marin Mălaicu-Hondrari spune:
Ce legătură există între Adolf Hitler, iubit nebunește de o femeie, dar frustrat că nu i se vinde cartea, și Vadim Tudor, obligat să se expatrieze? Câți copii a avut Hitler și cine a fost mama lor? E Argentina refugiul ideal? „Canibal” e o poveste tragică despre nazism și comunism, o ficțiune istorică întinsă pe mai multe zeci de ani și care ne oferă de toate: iubire, aventuri pe două continente, onoare și trădare. Citind romanul „Canibal” mi-am amintit iarăși și iarăși de cuvintele lui James Joyce din „Ulise”: „istoria e un coșmar din care tot încerc să mă trezesc”.