1 februarie 2010

Bobby McFerrin la Bucureşti

Sâmbătă, 30 ianuarie 2010, Bobby McFerrin a susţinut un concert la Sala Palatului din Bucureşti, eveniment organizat de Sound&Image Events. Câştigător al 10 premii Grammy, cu albume vândute în peste 20 de milioane de exemplare în toată lumea, artistul, născut într-o familie de cântăreţi de operă, este unul dintre cei mai remarcabili improvizatori şi mai inovatori solişti din lume, un excelent cunoscător al muzicii clasice şi al jazz-ului.



După cum se poate observa şi din scurta secvenţă filmată de un participant, spectacolul a fost unul aparte. O abordare simplă la prima vedere, dar o surpriză absolut încântătoare, neaşteptată pentru mine, pentru că nu sunt o cunoscătoare a genului – îngân şi eu odată cu oricine, „Don’t worry, be happy” şi mai prind ocazional câte o secvenţă postată pe undeva, însă nimic din ce ştiam nu mă pregătise pentru două ore de magie, care au zburat fără ca măcar să apuc să clipesc. Improvizaţie completă şi complexă, de mare virtuozitate, cu un rar geniu de a-şi transforma corpul într-un instrument muzical ce cânta prin fiecare fibră, concertul lui McFerrin a subjugat o sală întreagă. A cântat pentru spectatorii săi, i-a dirijat, i-a invitat pe scenă, le-a improvizat ca ei să poată dansa şi i-a lăsat să danseze ca să improvizeze după mişcările lor, a cântat împreună cu ei – câte unul sau câte mai mulţi, s-a lăsat admirat, le-a primit dedicaţiile şi le-a răspuns la întrebări.

Cu un umor excepţional şi cu o capacitate ieşită din comun de a-şi simţi publicul, Bobby McFerrin ne-a arătat, într-o seară rece de iarnă, ce înseamnă căldura pasiunii, modestia talentului, dragostea pentru viaţă, muzică şi oameni.

Recomandăm călduros a nu se pierde data viitoare.

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook