8 decembrie 2010

Billboard ţine cont şi de ce se întâmplă pe internet

În premieră, Billboard a adoptat clasamentul Social 50, cu scopul de a-i scoate în evidenţă pe cei mai activi artiști de pe site-urile de socializare.

Această nouă clasificare face săptămânal un top al celor mai renumiți 50 de artiști pe plan internațional și are ca principiu de funcționare popularitatea artistului pe site-uri de socializare ca Facebook, YouTube, MySpace, Twitter sau iLike, numărul de adăugări pe care îl poate primi de la fani etc. Toată informația este colectată prin serviciul Next Big Sound. Acesta din urmă a fost lansat în august 2009 și are rolul de a înfățișa o analiză actualizată a activității online al oricărui artist de pe glob. În cazul de față Rihanna este primul artist situat pe primul loc în chiar prima săptămână a acestui clasament urmată de Justin Bieber și Eminem, clasamentul complet fiind disponibl pe site-ul Billboard.com.

Social 50 pune accentul cu precădere pe activitatea fanilor unui artist, pe lângă acestea fiind incluse și vizionări de pagini web, precum și recurența unei melodii. Clasamentul final mai presupune și un raport scalar între numărul de fani și câte pagini au fost vizionate.

Directorul Billboard, Silvio Pietroluongo declară că “Social 50 asigură un instantaneu săptămânal al artiștilor cei mai prezenți în arena site-urilor, ceea ce astăzi e o importantă confirmare a seriozității pe care fanii o investesc în aceștia.”

În ceea ce privește Billboard, acesta se află deja în al 116-lea an de existență. Inițial se specializase și în alte forme de divertisment în afara muzicii (programe TV, spectacole), însă din 1961 s-a ocupat exlusiv cu aceasta din urmă. Billboard este unul dintre cele mai mari branduri muzicale din lume și constă din Revista Billboard, Billboard Events și Billboard.com. Acest brand își are faima prin clasamentele sale exclusive și aducerea la cunoștință a celor mai noi știri și trenduri ce traversează aria tuturor genurilor muzicale.

Articol de Răzvan Sebeş (masterand MTTLC)

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook