29 februarie 2012

Bel Ami

O nouă adaptare a romanului scris de Guy de Maupassant, filmul „Bel Ami” ilustrează periplul lui George Duroy (interpretat de această dată de Robert Pattinson), de la mansardele mizere în care trăise, la opulenţa şi luxul clasei sociale înalte din Parisul anilor 1900. Din 2 martie 2012, filmul intră în premieră în cinematografele: Hollywood Multiplex (Bucureşti şi Oradea), CinemaPRO, Movieplex, The Light Cinema, Grand Cinema Digiplex – Băneasa, Glendale Studio (Bucureşti), Cinema City (Cotroceni, Sun Plaza, Cluj, Arad, Galeria Arad, Bacău, Brăila, Baia Mare, Timişoara, Piteşti, Târgu Mureş), Cityplex (Bucureşti, Constanţa, Braşov), Odeon Cineplex Cluj, Cinema Cortina (Oradea), Centrul Cultural Eugen Ionescu (Slatina), Grand Mall Cinema (Satu Mare), Cinema Florin Piersic (Cluj), Cinema Premiera (Ploieşti), Patria (Bucureşti şi Craiova), Cinema Arta (Târgu Mureş).



În luna mărţişorului, fanele înfocate ale lui Robert Pattinson vor fi încântate să îl urmarească pe celebrul actor în cel mai recent proiect al său. Cu o distribuţie de excepţie, completată de nume sonore ale cinematografiei internaţionale – Christina Ricci, Uma Thurman, Kristin Scott Thomas, Colm Meaney şi Natalia Tena, „Bel Ami” ilustrează cum Georges Duroy, folosindu-se de puterea sa de seducţie şi de inteligenţa ieşită din comun, reuşeşte să se transforme dintr-un tânăr sarac lipit pământului în cel mai dorit bărbat al momentului.

Într-o lume în care cei mai puternici oameni din Paris erau, nu bărbaţii, ci soţiile şi amantele lor, prin patul lui George se perindă cele mai frumoase, influente sau informate femei, care îi facilitează mai mult sau mai puţin conştient ascendenţa.

După multe episoade în care Georges îşi seduce şi abandonează cu sânge rece victimele, tânărul ajunge să cadă pradă propriilor uneltiri. Devenit un paria al cercurilor selecte, renegat de toţi prietenii săi, numai un gest nebunesc îi mai poate salva de sărăcie, dar în acelaşi timp îl va costa mai scump chiar decât pierderea celei mai mari averi.

Referitor la prestaţia sa din acest film şi abordarea unui astfel de rol, Robert Pattinson a declarat: „Este destul de greu să găseşti un personaj atât de controversat în filmele care se fac acum. În general, mesajul unui film este un pic moralizator, ne învaţă o lecţie, dar aici nu e aşa. Georges este pur şi simplu incurabil, calcă în picioare pe toată lumea, în mod repetat. Şi este recompensat pentru acest comportament de fiecare dată. Pentru mine a fost deosebit de interesant şi distractiv, cu siguranţă este un tip de personaj pe care nu-l voi întâlni prea des în carieră.”

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

One thought on "Bel Ami"

  1. MissAnnie spune:

    Foarte interesant articolul. Am scris si eu unul pe seama aceluiasi film: http://samacitesti.blogspot.com/2012/03/bel-ami-cartea-vs-filmul.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook