23 iulie 2019

Batuka

Madonna lansează videoclipul piesei „Batuka”, extrasă de pe noul album al legendarei artiste, „Madame X”. Materialul video este regizat de către Emmanuel Adjei, ce a colaborat cu Madonna și pentru videoclipul piesei „Dark Ballet”.„Batuka” redă esența unei povești emoționante, care a supraviețuit generații întregi. Personajele conturate în materialul video al piesei sunt feminine, Madonna și membrele grupului Orquestra Batukadeiras. Clipul single-ului „Batuka” a fost filmat în Portugalia, locul sinonim genezei albumului „Madame X”.

„Batuka” este inspirat de Batuque, un stil muzical creat de femeile originare din Cape Verde. Condamnat de către biserică și considerat un act de rebeliune, acest gen a continuat să inspire femeile puternice până în ziua de azi, fiind un simbol al rezistenței și al liberei exprimări.

În timp ce se afla în Lisabona și lucra la materialul albumului „Madame X”, Madonna a creat o legătură specială cu Dino d’Santiago, un muzician originar din Capo Verde, care a prezentat-o membrelor grupului Orquestra Batukadeiras și, în acest fel, „Batuka” a luat naștere.

Madonna declară:

Am fost într-un club micuț, aflat în mijlocul pustiului, în care câteva femei stăteau în cerc și cântau la tobe îmbrăcate în piele. Imediat ce muzica a început, toate au început să cânte și să danseze. A fost un moment profund inspirational, așa că le-am întrebat dacă ar fi interesate să colaborăm. Au fost de acord și ne-am trezit în studio, înregistrând „Batuka”. A fost o experiență religioasă, o celebrare profundă a vieții.

De curând, Madonna a lansat documentarul „World of Madame X”, care oferă publicului o perspectivă diferită asupra noului său album.

„Madame X” reprezintă mai mult decât cel de-al 14-lea album al Madonnei – este o colecție năucitoare de piese, sinonimă unei experiențe auditive complete, care marchează legătura profundă a artistei cu muzica și cultura latină. Fiind puternic influențat creativ de orașul în care artista locuiește de câțiva ani, și anume Lisabona, noul material semnat Madonna este un amestec inovator de genuri și stiluri muzicale aparte, menit a dizolva orice barieră lingvistică.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook