2 octombrie 2019

Astra Film Festival 2019

126 de filme din toată lumea își pun amprenta asupra ediției cu numărul 26 a Astra Film Festival, care are loc la Sibiu, între 14 și 20 octombrie 2019. Din selecția generoasă de filme, 46 concurează în cele 4 secțiuni competiționale, iar 80 sunt proiectate în cadrul a 12 programe tematice speciale și al festivalului Astra Film Junior. Mai bine de jumătate dintre documentarele selectate sunt prezentate în premieră la Sibiu: peste 55 de filme au premiera națională, internațională sau mondială la AFF 2019. Ceremonia de deschidere a celei de a XXVI-a ediții a festivalului este programată luni, 14 octombrie 2019, iar Gala de decernare a premiilor are loc sâmbătă, 19 octombrie 2019. Programul festivalului este animat și de concerte, conferințe, discuții panel, masterclass-uri și evenimente dedicate profesioniștilor din industrie.Din Argentina până în Japonia, din Islanda până în Kenya, din Rusia până în Canada – în acest an, programul oficial al festivalului este un veritabil tur de forță care-și poartă publicul printre cele mai recente producții cinematografice, care reprezintă 45 de țări și 5 continente.

Reunind viziuni regizorale distincte, Astra Film Festival își propune să familiarizeze spectatorii cu povești diverse și profunde despre lumea în care trăim, transpuse pe marele ecran. Sibiul devine, din nou, un spațiu comun prietenos pentru regizorii de film și iubitorii de cinema, în care pasiunea pentru arta filmului trece dincolo de granițe politice și diferențe culturale. Experiența vizionării de filme este completată cu discuții de tip Q&A și întâlniri cu profesioniști din industrie. Selecția de filme este cu atât mai remarcabilă cu cât reunește sub aceeași umbrelă documentare realizate de tineri autori și mari maeștri ai genului.

Dumitru Budrala, director fondator Astra Film Sibiu, declară:

Și în 2019, am conceput un program care reunește diversitatea și complexitatea lumii în care trăim prin ochii regizorilor, care-și spun poveștile prin intermediul filmului apelând la abordări creative, emoții și viziuni care transcend cotidianul. Noi le oferim la Sibiu un spațiu de expunere, în cele mai bune condiții. Publicul este, însă, cel care pune în mișcare acest întreg mecanism la care noi muncim timp de un an de zile. Ceea ce putem garanta e că Astra Film Festival este o veritabilă experiență pe care oricine o trăiește o dată, cu siguranță, îi va prinde gustul. Și spun asta având în minte cei 26 de ani în care festivalul a devenit o destinație tot mai căutată pe harta turismului cultural de înaltă ținută.

Selecția oficială a Astra Film Festival 2019 este compusă din 4 secțiuni competiționale (Internațional – 11 filme, Europa Centrală și de Est – 10 filme, România – 11 filme, DocSchool – 14 filme), 12 programe tematice speciale și 3 programe dedicate copiilor și adolescenților, adaptate categoriilor de vârstă în intervalul 6-18 ani. O serie de documentare imersive de ultimă oră, care împing toate granițele imaginabile, sunt afișate sub formă de producții VR și full-dome în cinematograful-dom, care este instalat pentru al patrulea an consecutiv în Piața Mare din Sibiu.

Cele 126 filme care alcătuiesc programul din acest an al Astra Film Festival sunt proiectate la Sibiu timp de 7 zile, în 9 spații de proiecții amenajate în centrul istoric al orașului.

Selecția oficială Astra Film Festival 2019 este disponibilă online.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook