13 octombrie 2010

Andra Rotaru – Ţinuturile sudului

Cărtureşti Cluj, Iulius Mall, organizează vineri, 15 octombrie 2010, de la ora 19:00, o întâlnire cu poeta Andra Rotaru, cu ocazia lansării volumului „Ţinuturile sudului„, apărut recent la editura Paralela 45. Alex Goldiş şi Vali Derevlean vor spune câteva cuvinte despre acest al doilea volum personal al autoarei, iar lectura ei va fi urmată de un dialog cu publicul. Nu rataţi aşadar ocazia de-a o cunoaşte pe una dintre cele mai titrate poete ale tinerei generaţii.

Tinuturile sudului

Criticul Horia Gârbea remarca în Săptămâna Financiară din august 2010: „Poezia Andrei Rotaru este mai aproape de şaptezecism decât de congenerii săi sau de predecesorii imediaţi. Unele versuri par extrase dintr-un posibil volum al unui Virgil Mazilescu adus la zi.”

Liviu Antonesei şi-a exprimat admiraţia în Observator Cultural din iunie 2010: „Andra Rotaru este, în momentul de faţă, prima promisiune cu adevărat împlinită a generaţiei sale.”

Raluca Dună a scris în România Literară nr.29/2010 despre noul volum: „Ţinuturile sudului au o forţă implozivă, care se năruie în interior, cumva suicidar-inutil, dar fără să dramatizeze, ca într-o poveste de dragoste japoneză. Mie cel puţin Ţinuturile sudului mi-a lăsat un „gust” amărui de Kawabata dintr-un Stol de păsări albe.”

Andra Rotaru s-a născut în 1980 şi este, în prezent, editor-coordonator al Agenţiei de Carte şi colaborator al unor reviste de cultură din ţară. A debutat editorial în noiembrie 2005 cu volumul de versuri „Într-un pat sub cearşaful alb”, la Editura Vinea. Volumul a fost distins cu Premiul Uniunii Scriitorilor din România, filiala Sibiu, Premiul Naţional Mihai Eminescu – Opera Prima, Premiul Asociaţiei Scriitorilor din Bucureşti şi Premiul Naţional Tudor Arghezi. În anul 2008, volumul de debut al autoarei a apărut la Editura “Bassarai” din Spania („En una cama bajo la sabana blanca”). În 2008, a participat la primul program pro-lectură organizat sub auspiciile Casei Regale a României, Scriitori pe Calea Regală (iniţiat şi coordonat de Dan Mircea Cipariu) şi a scris jurnalul de călătorie („Scriitori pe Calea Regală”, Editura Brumar, 2008). Este prezentă în antologii din ţară şi străinătate, şi a publicat în majoritatea revistelor de cultură din ţară. În anul 2010, în cadrul Târgului Internaţional de Carte Bookfest, i-a apărut cel de al doilea volum de poezie, „Ţinuturile sudului„, la Editura Paralela 45.

SlabAcceptabilOKBunExcelent 2 voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook