30 ianuarie 2013

Amour

„Amour”, emoţionanta dramă a regizorului Michael Haneke, filmul premiat cu Palme D’or la Cannes, Globul de Aur şi multiplu nominalizat la Oscar 2013, poate fi văzut pe marile ecrane din România începând cu 1 februarie 2013. Pentru cele două roluri principale, Haneke a reușit să îi aducă pe Jean-Louis Trintignant şi Emmanuelle Riva, care se retrăseseră de ani buni din industria cinematografică.



Filmul spune povestea unor foşti profesori de pian, soţ şi soţie (Jean-Louis Trintignant şi Emmanuelle Riva), actualmente pensionari ajunşi la vârsta a treia. Cei doi locuiesc singuri, aşa că, în momentul în care starea de sănătate a unuia dintre ei se agravează brusc, relaţia precum şi capacitatea lor de a gestiona criza sunt puse la foarte grea încercare.

La cea de-a 85-a ediţie a Premiilor Oscar, eveniment ce are loc pe 24 februarie 2013 în Los Angeles, „Amour” a fost nominalizat pentru următoarele secţiuni: Cel mai bun film, Cel mai bun regizor (Michael Haneke), Cea mai bună actriţă (Emmanuelle Riva), Cel mai bun scenariu original, Cel mai bun film străin (Austria).

În afară de nominalizări, „Amour” a primit deja mai multe premii importante:
– Globul de Aur 2013 pentru Cel mai bun film străin
Palme D’or la Cannes 2012
Best Film, Best Actress (Emmanuelle Riva) la Los Angeles Film Critics Award
Best Film Award la Durban International Film Festival
Best European Film, Best Director (Michael Haneke), Best Actress (Emmanuelle Riva), Best Actor (Jean-Louis Trintignant) la European Film Awards
Best Foreign Film la New York Film Critics Circle
Best Foreign Film la National Board Of Review Of Motion Picture Awards

„Amour” are premiera în România pe 1 februarie la Cinema Studio şi va rula, în prima săptămână, în cinematografele Movieplex (Cinema Plaza), Studio, Elvira Popescu, Union, NCCR, Cinema City (Cotroceni) și Grand Cinema Digiplex (Băneasa), în București, la Victoria, în Cluj, și în cinematografele Cityplex din Constanța și Brașov.

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...

One thought on "Amour"

  1. Delia spune:

    Nu am putut sa il vad pana la capat, desi stiam ca imi trebuie curaj sa il vad si ma pregatisem. A fost cu atat mai tulburator cu cat mi s-a parut un film dupa o poveste de iubire la care in felul meu am fost parte si care mi-a ramas ca ideal. O esenta de iubire intr-o infatisare arhaica si – poate tocmai de aceea, nemuritoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook