16 august 2013

Pasiune

„Pasiune” („Passion”), thriller-ul erotic al regizorului american Brian De Palma (celebru datorită unor filme precum „Scarface”, „Carlito’s Way”, „Mission: Impossible”, „The Untouchables”), are premiera în România vinerea, 16 august 2013. Personajele principale sunt interpretate de Rachel McAdams şi Noomi Rapace. Roluri secundare în film au Karoline Herfurth şi Paul Anderson.



Cu un buget de 30 milioane de euro, „Passion” este o poveste actuală din lumea publicităţii, despre manipulare, dominare, furt de drepturi de autor, umilire în public şi chiar crimă.

„Passion” a fost nominalizat în 2012 pentru “Leul de Aur” la a 69-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Veneţia.

Un thriller erotic în aceeaşi notă a lui „Dressed to Kill” (regia semnată tot de Brian De Palma, cu Michael Caine) sau a mult mai cunoscutului „Basic Instinct”, filmul „Passion” spune o poveste din lupta pe viaţă şi pe moarte care se duce în lumea afacerilor în general şi în industria publicităţii, în special.

Christine (jucată de Rachel McAdams) este o femeie de afaceri elegantă, dură şi dominatoare, ajunsă într-o poziţie de top la o agenţie de publicitate. În opoziţie, Isabelle (Noomi Rapace) este o tânără în ascensiune, creativă şi plină de idei, dar fără uşurinţa de a se descurca în jungla corporatistă.

La acest nivel, între cele două femei, protector şi protejat, limitele sunt greu de stabilit: admiraţia şi subordonarea pot duce uşor la exploatare, la dominare şi chiar la umilire în public. Ba chiar la crimă. Şi cum dura femeie de afaceri are nu numai mulţi duşmani, ci şi nişte fetișuri mai bizare, care implică lăsarea uşii descuiate şi aşteptarea în pat, dezbrăcată şi legată la ochi, lista suspecţilor poate fi destul de mare.

Brian De Palma dezvăluie cum a apărut ideea thriller-ului erotic „Passion”, un remake al filmului din 2010, „Crime d’amour”, cu Kristine Scott Thomas şi Ludivine Sagnier: “Mi-au plăcut personajele din filmul lui Alain Corneau. Însă, eu m-am gândit la un alt mod de a dezvălui crima. Aşa că am rescris scenariul astfel încât să apară tot timpul surprize, plus o multitudine de posibili suspecţi care să te împiedice să cunoşti de la început asasinul. De asemenea, am introdus câteva trucuri noi, care să ducă publicul pe piste false, să crezi că se întâmplă ceva, în timp ce, de fapt, în realitate se întâmplă cu totul altceva.”

Despre cele două actriţe din rolurile principale, De Palma spune: “Noomi Rapace este periculoasă. Ea poate foarte uşor să te sperie din rolul protejatei Isabelle, manipulată, furată şi umilită de şefa ei. Asta pentru că nu poţi ghici niciodată ce are de gând. Da, e posibil chiar să omoare pe cineva.”

“Rachel McAdams este foarte sexy şi o distrează enorm să joace roluri de femeie diabolică. De obicei, actriţelor nu le plac rolurile în care trebuie să manipuleze pe cineva, însă Rachel a fost foarte implicată de la început. Să nu uităm că Rachel şi Noomi mai lucraseră deja împreună  şi pentru filmul Sherlock Holmes al lui Guy Ritchie, aşa că se ştiau deja destul de bine.”

Brian De Palma adaugă: “Adevărul este că e greu de spus dacă Passion este sau nu un thriller erotic… În filmul original, Alain Corneau n-a marşat prea tare pe atracţia sexuală dintre personaje. La mine, Noomi Rapace şi Rachel McAdams au jucat scenele respective mai direct. Eu nu le-am spus niciodată <> sau <>. Au jucat exact cum au simţit ele. Când au considerat că e cazul, s-au şi sărutat. Când nu, nu. Și lucrul acesta chiar a avut efect.”

Filmul beneficiază de semnătura lui José Luis Alcaine, ca director de imagine, cu peste 150 de filme la activ şi colaboratorul preferat al regizorului spaniol Pedro Almodóvar. Despre Luis Alcaine, regizorul Brian De Palma spune: “José Luis Alcaine are un background de invidiat. Se prinde imediat ce vrei de la el şi mai ales ştie cum să filmeze o femeie. Puţini directori de imagine ştiu cum să facă asta, iar lucrul acesta pentru mine a fost esenţial. De asemenea, e greu să filmezi un film noir în culori. Graţie lui José Luis, am reuşit asta, iar imaginea este superbă.”

Filmul „Passion” este distribuit în România de Independenţa Film şi are premiera la Cinema Studio. În prima săptămână pe ecrane, filmul rulează în București la cinematografele Studio, Hollywood Multiplex, Movieplex Cinema Plaza, Cinema City Cotroceni (AFI), Grand Cinema Digiplex (Băneasa), Patria, Europa, Noul Cinematograf Al Regizorului Român (Muzeul Ţăranului Român) și Sun Plaza, iar în țară la Târgu Mureș (cinema Arta 3D), Ploiești (cinema Premiera), Călărași (Orizont) și Botoșani (Cine Grand).

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook