24 august 2016

Amintirea dragostei

Librăria Humanitas de la Cişmigiu organizează joi, 25 august 2016, de la ora 19:00, o incursiune în Parisul anilor ’20 prilejuită de lansarea romanului „Amintirea dragostei” de Jim Fergus, recent apărut în colecţia „Raftul Denisei”. La lansare participă Mihaela Dedeoglu, jurnalist cultural, Sandra Ecobescu, preşedinte Fundaţia Calea Victoriei, şi Monica Neatu, istoric şi lector al Fundaţiei Calea Victoriei.

invit_amint_25aug2016

Parisul anilor ’20: după ce îşi vindeca rănile suferite în timpul războiului, Bogey Lambert ajunge în Oraşul Luminilor, unde o întâlneşte pe nonconformista pictoriţă Chrysis Jungbluth. Povestea lor de dragoste se desfăşoară pe fundalul vieţii artistice şi literare dintr-un Paris strălucitor, unde totul renaşte în exuberanţa şi nevoia de a trăi cu intensitate fulminantă, ca întotdeauna după un moment de criză din istoria umanităţii.

La originea romanului se află o istorie semnificativă. Într-un anticariat din Nisa, partenera de o viaţă a autorului face o adevărată pasiune pentru un tablou: „Orgie” de Chrysis Jungbluth, datat cca. 1925. Înainte de a fi răpusă de boală, Jim Fergus îi cumpără tabloul. Imaginând povestea acestuia, romanul propune un univers în care normalitatea provine din cumulul tiparelor insolite: infernul tranşeelor, viziunea unui Montparnasse ca inimă a creaţiei şi a pierzaniei, recrutarea modelelor pictorilor, viaţa trepidantă de la cafeneaua Le Select.

Valérie Trierweiler consemnează în Paris Match:

Cu un stil fluid şi un ritm alert, Jim Fergus ne conduce într-o lume a gravităţii şi a uşurătăţii, o lume din carne şi sânge. Un roman absolut captivant.

Seara se încheie cu un recital de jazz susţinut de Irina Sârbu şi Puiu Pascu. Accesul la eveniment este gratuit şi se face pe baza unei rezervări prealabile prin Eventbook.

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook