16 octombrie 2017

Muza

Editura Humanitas Fiction aşteaptă pe cei interesaţi la Librăria Humanitas de la Cişmigiu miercuri, 18 octombrie 2017, ora 19:00, la lansarea romanului „Muza” de Jessie Burton, bestseller New York Times tradus în peste 30 de ţări, recent apărut în colecţia Raftul Denisei, excelent tradusă de Veronica D. Niculescu. La eveniment participă Dana Pârvan, critic literar, Nona Rapotan, editor-coordonator Bookhub, şi Sandra Ecobescu, preşedinte al Fundaţiei Calea Victoriei. Actriţa Marcela Motoc citeşte câteva fragmente din roman. Moderatorul întâlnirii este Denisa Comănescu, director general al editurii Humanitas Fiction. Evenimentul este realizat în parteneriat cu Fundaţia Calea Victoriei.



În vara anului 1967, Odelle Bastien e angajată ca dactilografă în cadrul Institutului de Artă Skelton din Londra. Sosită din Trinidad cu cinci ani în urmă, ea renunţă un timp la visul de a deveni scriitoare, pentru a-şi face un rost în marele oraş. Strălucitoarea şi enigmatica directoare de la Skelton, Marjorie Quick, intuieşte potenţialul tinerei şi o ia sub aripa ei protectoare. În momentul în care o capodoperă pierdută, având o istorie secretă, este adusă în galerie, Odelle îşi dă seama că tabloul are o legătură cu excentrica Marjorie. Adevărul despre provenienţa picturii e dezvăluit treptat pornind de la un alt cadru – Arazuelo, un sat din sudul Spaniei, în anul 1936. Olive, fiica în vârstă de 19 ani a unui renumit dealer de artă vienez, Harold Schloss, şi a fascinantei Sarah, moştenitoarea unei mari averi, îşi pune în practică propriile ambiţii artistice. În acest paradis fragil îşi fac apariţia pictorul şi revoluţionarul Isaac Robles împreună cu sora lui vitregă Teresa, a căror intrare în familia Schloss va avea consecinţe devastatoare.

Seducător, captivant, cu o bogată paletă de personaje, locuri, idei şi emoţii, cu un suspans bine dozat, „Muza” e un roman despre aspiraţie şi identitate, dragoste şi obsesie, autenticitate şi decepţie. O poveste despre două tinere femei – o pictoriţă debutantă din anii ’30 în Spania şi o imigrantă din Caraibe, dornică să ajungă scriitoare în Londra anilor ’60 – legate prin misterul din jurul unui tablou regăsit.

Romanul „Muza” a fost elogiat entuziast de critică literară, fiind nominalizat pe listă scurtă la British Book Awards Fiction Book of the Year 2016.

Accesul la eveniment este gratuit în baza unei rezervări prealabile prin Eventbook.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook