97.000 de citate şi 500 de subiecte
În ritmul uzual, trecem de 97.000. Deşi ca număr este mult mai mic, depăşirea a 500 de subiecte marchează o importantă realizare. Clasificarea este esenţială, şi nu este tocmai simplă, dat fiind că unele cuvinte şi expresii au sensuri multiple. Potenţialul este însă entuziasmant, deoarece informaţia astfel aranjată conduce spre facilităţi noi, care să ofere cititorilor o experienţă cât mai plăcută şi interesantă. De exemplu, au început deja să apară legături între subiecte din aceeaşi sferă. Dat fiind că un sfert din citate nu sunt încă asociate vreunui subiect, mai este mult de lucru în această direcţie. Se poate ajunge sigur la 1000 de subiecte, chiar câteva mii pe termen lung.
În secţiunea Enciclopedie s-au acumulat definiţii – aproape 6000 – pentru 2000 de termeni. Cum de aici a început Citatepedia, această parte îmi e dragă în mod special.
Secţiunea Epigrame face încă o dată un pas înaintea celorlalte, urmare a eforturilor neobosite ale lui Gheorghe Culicovschi. Este vorba despre facilitatea Definiţii epigramatice, care apare la intersecţia cu secţiunea Enciclopedie. Astfel, iubitorii epigramei pot găsi mai uşor definiţiile specifice, căutând în indexul alfabetic. Sunt deja peste 300 de definiţii epigramatice – şi probabil mai sunt destule pe care nu le-am localizat încă. Ca de obicei, cu timpul şi acest aspect se va rafina.
Pe 1 iunie am inaugurat secţiunea Copii, care grupează scrierile destinate celor mici. De asemenea, Citatepedia are secţiuni pentru încă două limbi: finlandeză şi norvegiană.