28 februarie 2014

162.000 de citate

Citatepedia.ro îşi continuă creşterea, atât în conţinut, cât şi în audienţă (dublu faţă de următoarele site-uri similare).

Una dintre cele mai interesante facilităţi la Citatepedia este clasificarea pe subiecte. În bună parte aceasta se face în timp real, dar există şi o parte mai dificilă care doar se actualizează periodic, dat fiind că durează mai mult. Pe vechiul server dura până la două ore, aşa că operaţiunea se realiza doar o dată pe lună. Cum noul server este mult mai rapid, această durată s-a redus la circa 5 minute, aşa că operaţiunea poate rula zilnic. Prin urmare, întârzierea rămâne doar pentru un număr foarte mic de citate.

Numărul fanilor pe Facebook a depăşit 3500 şi tot creşte. Mulţumim tuturor pentru încredere!

SlabAcceptabilOKBunExcelent 2 voturi
Încarc...

2 thoughts on "162.000 de citate"

  1. nicolae tudor spune:

    Sunt impresionat placut de proiectele wikipedia si citatepedia. Am idei asemanatoare si constat ca sunt cu multi pasi in urma dv, incat ar trebui sa o las balta. Am senzatia ca dincolo de posibilitatea de a introduce un citat/informatie intr_o baza de date publica, de acomenta si ierarhizarea valorica a autorilor prin vot, lipseste (sper sa gresesc) firul rosu.Pe care eu il vad necesar intr-o civilizatie ideala astfel: un om scrie sau se exprima in mediul ambiant sau mass media. Actiunea lui devine patrimoniul cultural al umanitatii, umanitate care, prin grija statelor si voluntariat arhiveaza totul intr-un loc accesibil gratuit sau contra cost publicului. Ideal este accesul gratuit, atata timp cat o parte din informatii sunt in spatii publice, dar care nu colaboreaza si munca lor in loc sa se adauge unui intreg, fiind si limitata de puterea fizica umana, se repeta. Deci ar trebui o lista cu totce s_a scris/spus/creat (patrimoniul)Apoi trebuie extrasa esenta din aceasta bogatie culturala.cum? Luandu-se fiecare creatie in parte, subliniind ce se dezvaluie important (citatele).astfel, in tabelul de inventar, creatia respectiva va avea adaugata o rubrica noua:citatele din ea, arhivate de idei in dreptul autorului se adauga esenta gandirii sale (citatele arhivate pe idei) + ce au spus comentatorii /criticii/societatea in general. Observ o efervescenta in a culege citate si a le raspandi in virtual. Dar accesul la baza de date este descurajat prin oferirea cu picatura a datelor, ceea ce presupune un consum de energie si timp+ bani pe internet si cr. electric consumat., adica nu se ajuta creatorul, cel care este sursa bazei de date, ci se invita la distractie. Un creator are ca lege cunoasterea istoriei lobiectului sau ideii aflate pe masa de lucru pentru a sti cu precizie cum sa procedeze pentru a nu se repeta si a deveni unic. Acesta este reprosul si imbunatatirea pe care v-o cer, cu mentiunea ca voi fi bucuros sa contribui si eu cu putinul pe care il posed, astfel incat baza de date sa devina cat mai bogata.

  2. Lucian Velea spune:

    Mulţumim pentru aprecieri şi pentru sugestii. Doar că nu prea am înţeles ce v-aţi dori. Poate daţi un exemplu concret.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook