15 aprilie 2022

Festivalul Internațional al Aforismului, ediția a VI-a

Ce-a de-a VI-a ediție a Festivalului Internațional al Aforismului se desfășoară la Tecuci, în perioada 6-7octombrie 2022.



Concurenții trebuie să trimită câte 30 de aforisme, inedite, nepublicate și nepremiate la alte concursuri. Lucrările vor fi prezentate pe o pagină nesemnată. Pe altă pagină se comunică adresa electronică, poștală, telefon și un scurt CV (maxim 50 de cuvinte).

Scriitorii/epigramiștii consacrați sunt rugați să trimită câte 20 de aforisme/10 epigrame pentru rubrica Hors concours a Antologiei.

Expedierea lucrărilor se face în perioada 15 mai-15 iulie 2022, pe adresele de e-mail vasghica@gmail.com sau fundatiapelin@yahoo.com.

Se acordă premii, premii speciale, premii de excelență, diplome, plachete, cărți şi alte donații din partea unor publicaţii, edituri, sponsori.

Participanții se pot înscrie pentru prezentarea unor referate despre aforism/epigramă, dar și amintiri, impresii (de la edițiile anterioare), interviuri, recenzii, pe care le trimit organizatorilor până pe data de 15 iulie 2022.

Conform tradiției, aproximativ 250-300 de elevi își etalează în fața scriitorilor invitați (în jur de 60) cunoștințele lor în materie de aforism.

În program sunt incluse o sesiune de comunicări, lansări de carte, prezentarea Antologiei Fstivalului, ediția a V-a, 2021, dezbateri, gala elevilor, Turnirul aforiștilor și al epigramiștilor și un scurt concert de muzică clasică.

Pentru “Gala laureaților”, premianții trebuie să pregătească câte 5 aforisme care să fie citite în fața publicului.

Pentru întâlnirile cu publicul, premianții și invitații de la “Secțiunea aforism” pregătesc câte o serie de 15 aforisme.

Invitații epigramiști trebuie să pregătească câte un grupaj de 5 epigrame/catrene sau 8 distihuri.

Întâlnirile cu publicul au loc în școli, biblioteci și sala de ședințe a Cosiliului local Tecuci. Premianților și invitaților li se recomandă să facă o autocenzură a materialelor prezentate în fața asistenței.

Organizatorii asigură masa, cazarea și transportul (pentru distanțe mai mari de 200 km.)

În caz de lockdown, ediția online, are loc pe data de 7 octombrie 2022, începând cu ora 10:00.

Informațiile suplimentare pot fi obținute de la domnul Vasile Ghica la telefon: 0751.326.955

Organizatorii Festivalului sunt Fundația “Pelin” și Biblioteca Municipală “Ștefan Petică” din Tecuci. Președintele de onoare al Festivalului este Petru Dumitriu, președintele Fundației, Doru Eugen Pelin și președintele Festivalului, Vasile Ghica.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook