18 septembrie 2014

Ziua Europeană a Limbilor la Stockholm

În 2014, Institutul Cultural Român de la Stockholm participă pentru prima oară la Ziua Europeană a Limbilor, eveniment organizat de membrii reţelei EUNIC.

Programul cuprinde cursuri de limba română pentru începători susţinute de Birgit Lundin şi Monica Cristea. Cele două invitate sunt cadre didactice cu experiență – în prezent, predau limba suedeză pentru străini – și sunt de asemenea active în cadrul RIFFI – Asociația Internaţională pentru Femeile Imigrante din Suedia.

În 2001, „Anul Limbilor Europene“, Consiliul Europei a desemnat ziua de 26 septembrie ca Ziua Europeană a Limbilor, pentru a marca importanţa comunicării şi a învăţării limbilor străine.

La Stockholm, Ziua Europeană a Limbilor este marcată pe 30 septembrie 2014 printr-o cafenea a limbilor străine, cafenea în cadrul căreia sunt ţinute mini-lecţii de română, cehă, daneză, esperanto, estonă, finlandeză, franceză, germană, greacă, japoneză, italiană, lituaniană, maghiară, norvegiană, romani, slovacă, spaniolă și limbajul semnelor. Pentru această ocazie, țările participante au invitat câte doi profesori, pentru a prezenta mini-lecţii destinate elevilor între 12 şi 18 ani. La finalul zilei se organizează un concurs cu premii.

Programul a fost conceput ca un complement al cursurilor de limbă oferite de diversele institute și ambasade din rețeaua EUNIC. Este o modalitate de a promova aceste cursuri în cadrul elevilor suedezi de liceu, precum și de a promova valorile culturale europene.

Cafeneaua limbilor străine are loc între orele 10:00 și 15:00 la Europahuset (Casa Europei).

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook