22 ianuarie 2021

You Say Tomato

Teatrul Odeon prezintă online sâmbătă, 23 ianuarie 2021, de la ora 19:00, spectacolul lectură „You Say Tomato” de Joan Yago, traducerea Florin Galiș, în regia lui Radu Iacoban. Din distribuție fac parte Mădălina Ciotea, Cezar Antal și Ioan Batinaș.



Spectacolul, realizat în cadrul proiectului european Fabulamundi. Playwriting Europe, este disponibil gratuit pe facebook-ul teatrului și pe canalul propriu de youtube până luni, 25 ianuarie, ora 12.00, ca și pe facebook-ul partenerului acestui spectacol Institutul Cervantes din București.

Premiera spectacolului lectură a avut loc pe 28 februarie 2019, la Sala Studio, în prezența autorului și a fost urmat de discuții cu publicul.

Cu o oră înainte ca ușile să se deschidă la sala în care vor cânta diseară, Santi și Rosó vor descoperi că nu le place muzica. Nu le place să lucreze în industria muzicală, nu le place să o asculte. Urăsc ideea de a fi „muzicieni”, dar nici nu pot renunța. „Știi care e cel mai rău lucru la criza de patruzeci de ani? Că este o repetare a crizei de la treizeci de ani. Ai aceleași îndoieli, aceleași temeri … Dar ești cu zece ani mai în vârstă.”

Joan Yago declară:

Ceea ce mă interesează cel mai mult în teatru – acum și de când am început – este întâlnirea: coexistența unui grup format din oameni necunoscuți într-un spațiu și timp determinate. Este o întâlnire fără obiective pe termen lung, fără convocări viitoare: agenda nu merge mai departe de întuneric și aplauze. Cu toate acestea, nimeni nu știe care dintre aceste întâlniri va declanșa următoarea revoluție. Fiecare seară la teatru – îmi place să mă gândesc la asta așa – configurează o mișcare politică efemeră.

Eu scriu comedii pentru că nu sunt optimist. Cred în simțul umorului ca singura alternativă viabilă la optimism. Piesele mele sunt întotdeauna autobiografice, dar niciodată nu-mi dau seama de asta, decât la câteva luni după ce le-am scris.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook