14 septembrie 2016

Kepler – 438b

Teatru Odeon deschide stagiunea 2016-2017 cu piesa „Kepler – 438b”, de Guillem Clua, în regia lui Bobi Pricop şi realizat în cadrul proiectului european Fabulamundi. Playwriting Europe. Este un spectacol multimedia care foloseşte şi o instalaţie video de procesare şi transmisie live dintr-un spaţiu adiacent sălii de spectacol. Prima reprezentație are loc pe 17 septembrie 2016, de la ora 19:30, la Sala Studio, în prezența autorului.

odeon1

Acțiunea are loc într-un timp nedeterminat din viitor, la sediul Națiunilor Unite din New York, unde reprezentanți ai Republicii Malvati, al cărei teritoriu aproape că a dispărut din cauza schimbărilor climatice, le cer statelor membre o insulă pentru a-și clădi o nouă țară. Împletind comedia, melodrama, analiza politică și mitologia, piesa povestește aventurile președintelui și ale delegației sale diplomatice, care se confruntă cu situații suprarealiste pe măsură ce întâlnesc delegați ai diverselor națiuni în încercarea de a-și asigura un viitor ca popor și ca familie.

Pentru acest proiect, Bobi Pricop a ales să colaboreze cu scenografa Velica Panduru, imaginea și montajul Tania Cucoreanu, muzica Eduard Gabia, iar instalația multimedia poartă semnătura lui Mizdan & Dan Adrian Ionescu. În rolurile principale: Dan Aștilean, Mihai Smarandache, Ioana Anastasia Anton, Cezar Antal şi Alexandru Potocean.

„Kepler – 438b” este cea mai recentă piesă a lui Guillem Clua și singura care nu a mai fost produsă până acum. A fost prezentată doar ca spectacol lectură la Barcelona, Atena, New York și New Jersey. În martie 2016, a fost lecturată și la Teatrul Odeon, cu aceeași echipă artistică, în prezența autorului, cu titlul „Pământul făgăduinţei”.

„Kepler – 438b” este prima producție realizată în cadrul proiectului Fabulamundi. Playwriting Europe. Următoarele reprezentații sunt programate pe 18, 24 și 25 septembrie 2016.

odeon2

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook