7 mai 2020

You Are The Champions

Queen + Adam Lambert au lansat o versiune a emblematicei melodii „We Are The Champions”. Conectându-se virtual din Marea Britanie și Los Angeles, Brain May, Roger Taylor și Adam Lambert au înregistrat o nouă versiune a melodiei clasice Queen, „We Are The Champions”. General acceptat ca fiind unul dintre cele mai recognoscibile imnuri ale tuturor timpurilor, „We Are The Champions” este totodată și piesa pe care Queen + Adam Lambert au cântat-o pentru prima data împreună, pe scena finalei American Idol, în 2009.Brian May și Roger Taylor au susținut de acasă, în timpul carantinei, diverse concerte live, iar ideea acestei noi versiuni cu May, Taylor și Lambert a încolțit când May a postat pe Instagram o invitație pentru o sesiune live dedicată acestei piese. Roger Taylor a fost primul care a răspuns provocării, iar lui i-a urmat Lambert, care în timpul interpretării de acasă a schimbat versurile piesei.

Reacțiile generate au fost copleșitoare, iar artiștii au fost asaltați de rugămintea de a face disponibilă noua versiune. Astfel, a apărut pe toate platformele de download si streaming „You Are The Champions”, care îl găzduiește și pe Neil Fairlough la bass, alături de May, Taylor și Lambert.

Încasările rezultate în urma noii versiuni merg către Fondul de solidaritate pentru combaterea COVID-19 al Organizației Mondiale a Sănătății, pentru susținerea celor aflați în linia întâi, susținut de Fundația Națiunilor Unite. Fondul este direcționat către instruirea și echiparea personalului sanitar pentru prevenirea, depistarea și tratarea COVID-19 și susține, totodată, activitățile de cercetare și dezvoltare pentru crearea unor tratamente și a unui vaccin.

Fondul ajută ţările să îşi dezvolte capacitatea sanitară şi să atenueze impactul social al coronavirusului, în special efectele asupra femeilor, copiilor şi grupurilor sociale vulnerabile.

Întrucât pandemia de coronavirus i-a determinat pe Queen + Adam Lambert să își reprogrameze turneul european pentru 2021, speră că această nouă versiune a piesei „We Are The Champions” le oferă fanilor o consolare.

Încă de la lansarea ei, în octombrie 1977, „We Are The Champions”, cu vocea lui Freddie Mercury, a devenit un imn al victoriei în întreaga lume, în competițiile sportive, electorale și nu numai.

Despre această piesă, Freddie a declarat:

Mi-am dorit să scriu o piesă pe care toată lumea să o poată cânta și, în același timp, m-am gândit că ar fi foarte frumos să avem o piesă a învingătorilor, destinată tuturor.

Trupa declară:

Vom depăși această provocare împreună. În aceste timpuri dificile, gândurile și mulțumirile noastre se îndreaptă către eroii din sistemul medical, care duc, în fiecare zi pentru noi, această luptă. Ei sunt campionii! Voi sunteți campionii!

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook