12 decembrie 2018

Bohemian Rhapsody – cea mai ascultată piesă rock pe platformele digitale

„Bohemian Rhapsody”, legendara piesă a formației Queen, a devenit cea mai ascultată piesă rock, cu peste 1,6 miliarde de stream-uri globale.Inițiativa Universal Music Group este cea care a generat acest fulminant succes, prin promovarea coloanei sonore a filmului „Bohemian Rhapsody” pe toate platformele digitale și prin lansarea unor programe experimentale, cu scopul de a aduce în atenția publicului muzica formației Queen, la mai bine de 40 de ani de când acest material a fost înregistrat inițial.

În acest fel „Bohemian Rhapsody”, una dintre cele mai cunoscute piese semnate Queen, lansată în 1975 și extrasă de pe albumul „A Night At The Opera”, a ajuns acum să atingă performanța de a fi ascultată de peste 1,6 miliarde de ori.

Imaginea piesei „Bohemian Rhapsody” este de foarte multe ori asociată cu cea a uneia dintre cele mai importante cântece scrise vreodată. În 2004, piesa a fost introdusă în Grammy Hall of Fame, iar performanța vocală a lui Freddie Mercury e recunoscută de către cititorii revistei Rolling Stone drept cea mai bună din istoria muzicii rock.

Sir Lucian Grainge, director si CEO al Universal Music, spune:

„Bohemian Rhapsody” este una dintre cele mai frumoase piese scrise vreodată de către una dintre cele mai mari formații din lume. Suntem mândri să reprezentăm Queen și încântați să vedem cum piesa are puterea de a inspira noile generații de fani, chiar și la patru decenii după lansarea sa. Felicitările mele trupei Queen și lui Jim Beach (managerul Queen) pentru reușita incredibilă ce va sta acum drept testament al trupei Queen.

Piesa „Bohemian Rhapsody” a fost lansată ca single pe 31 octombrie 1975 și a reprezentat primul material semnat Queen care a ajuns în Top 10 în Statele Unite, pe când în Marea Britanie a stat pe prima poziție timp de nouă săptămâni, un record la acea vreme.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook