15 noiembrie 2021

Voyage

ABBA, una dintre cele mai de succes trupe din toate timpurile, a lansat noul album, „Voyage”, fiind primul material discografic în ultimii aproape 40 de ani.

Detalii referitoare la albumul „Voyage” au fost anunțate la începutul lunii septembrie, împreună cu anunțul referitor la ABBA Voyage, concertul revoluționar care îi surprinde pe Agnetha, Björn, Benny și Anni-Frid pe scenă sub forma unor avataruri digitale împreună cu o trupă live formată din zece persoane, pe o scenă special construită pentru acest eveniment, denumită ABBA Arena. Această scenă se află în Londra, în parcul Queen Elizabeth Olympic Park, iar concertele încep pe data de 27 mai 2022.

După ce a anunțat noul album, ABBA a depășit recordurile, deoarece a înregistrat cel mai mare număr de albume pre-comandate în Marea Britanie, cu peste 80.000 de copii în doar trei zile. De asemenea, în primele trei zile de la anunț, au fost vândute și peste 250.000 de bilete pentru concert. În timpul concertului, trupa ABBA interpretează atât piesele consacrate, cât și piese de pe noul album, inclusiv „I Still Have Faith in You” și „Don’t Shut Me Down”.

Trupa a declarat:

A trecut ceva timp de când am creat muzică împreună. Aproape 40 de ani, de fapt. Am luat o pauză în primăvara anului 1982 și acum ne-am decis că este vremea să ne reluăm activitatea. Sursa noastră principală de inspirație pentru a înregistra muzică din nou a venit din implicarea noastră în cel mai ciudat și spectaculos concert la care v-ați putea gândi. Vom putea să ne relaxăm și să ne uităm la versiunile noastre digitale în timp ce cântă pe o scenă special construită în Londra. Ciudat și magnific!

„Voyage” este primul album al trupei ABBA de la „The Visitors”, care a fost lansat pe 30 noiembrie 1981 si a ajuns pe primul loc în Marea Britanie, Suedia și alte cinci țări. Acest material discografic a fost și printre primele care să fie disponibil în formatul de CD. „Voyage” se lansează după aproape cinci decenii de la albumul de debut al trupei, „Ring Ring”, lansat în 1973.

Precum celelalte albume ABBA, „Voyage’ a fost scris și produs de Benny Andersson și Björn Ulvaeus, aranjamentele și versurile lor fiind completate de vocile incredibile și inconfundabile ale artistelor Agnetha Fältskog și Anni-Frid Lyngstad. La înregistrarea acestui album au participat si membrii orchestrei Stockholm Concert Orchestra.

Noul album i-a adus împreună pe cei patru membri ai trupei ABBA în studioul lui Benny Riksmixningsverket, în Stockholm, pe o perioadă de patru ani, pentru a înregistra cele zece piese. Printre acestea se numără și „I Still Have Faith In You” și „Don’t Shut Me Down”, primele două cântece înregistrate la aceste sesiuni.

În legătură cu lansarea albumului, Benny Andersson a spus:

Am știut că dacă urma să avem un spectacol, aveam nevoie de câteva piese noi… Când am intrat în studio după 39 de ani a părut ca și cum timpul a stat în loc.

Anni-Frid Lyngstad a continuat:

Primele sesiuni de înregistrări din 2018 au fost așa de minunate și când Benny m-a sunat și m-a întrebat dacă aș vrea să mai înregistrez și alte piese, nu am ratat ocazia! Si ce piese deosebite! Îi apreciez și îi respect enorm pe acești compozitori extrem de talentați și geniali! A fost o mare bucurie să lucrez iar cu trupa. Sunt foarte fericită cu ce am făcut și sper ca și dragii nostril fani să simtă același lucru.

Agnetha Fältskog a adăugat:

Când ne-am reunit în studio, nu știam la ce să mă aștept… Dar studioul lui Benny este un mediu prietenos și sigur și m-a făcut să mă simt bine foarte repede! Abia îmi vine să cred că, în sfârșit, a venit momentul în care vom împărtăși albumul nostru cu toată lumea!

Björn Ulvaeus a concluzionat:

…Acum avem zece piese – un album întreg, intitulat „Voyage” – pentru că a fost o călătorie („voyage” în limba engleză) pe un teritoriu necunoscut… Combinarea vocilor dintre Frida și Agnetha are o caracteristică unică – când au început să cânte, piesele au devenit ABBA.

Concertul ABBA Voyage este regizat de Baillie Walsh („Flashbacks of a Fool”, „Being James Bond”, „Springsteen and I”) și produs de Svana Gisla („David Bowie Blackstar/Lazarus”, „Beyoncé and Jay Z for HBO”, „Springsteen and I”) și Ludvig Andersson („And Then We Danced”, Yung Lean – „In My Head”, „Mamma Mia! Here We Go Again”).

ABBA este una dintre cele mai de succes trupe din toate timpurile. Începând cu piesa „Waterloo”, lansată în 1974, muzica trupei ABBA a cucerit inimile oamenilor de pretutindeni. Astăzi, piesele pe care le-au creat – scrise și produse de Benny Andersson și Björn Ulvaeus și completate vocal cu pasiune și dedicare de Agnetha Fältskog și Anni-Frid „Frida” Lyngstad – sunt privite drept un capitol important pentru canonul muzicii internaționale.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook