28 martie 2019

Ultimele seri ale Zilelor Filmului Românesc la Berlin

Zilele Filmului Românesc de la BerlinRekonstruktion. Filmland Rumänien IV, organizate de Institutul Cultural Român din Berlin în colaborare cu cinematograful Zeughaus, se apropie de final.

Producătoarea Bianca Oana și jurnalista Irene Rudolf. Foto: Oana Popa


Publicul berlinez a avut ocazia să vizioneze începând cu data de 26 februarie 2019 șaptesprezece producții cinematografice recente și să ia parte la patru discuții după proiecții cu cineaștii Ivana Mladenovic – regizoarea filmului „Soldații. Poveste din Ferentari”, Xandra Popescu – scenarista filmului „Vânătoare”, Bianca Oana – producătoarea filmului „Touch me Not” și Dana Bunescu – monteuza filmului „Ana, mon Amour”.

Monteuza și inginerul de sunet Dana Bunescu și jurnalista Irene Rudolf. Foto: Oana Popa

Săptămâna aceasta, cinefilii capitalei germane mai au șansa de a vedea ultimele două producții cinematografice din festival: filmul „Câini” de Bogdan Miriță, în seara de 28 martie 2019 și filmul „Aferim”, de Radu Jude, care va încheia seria Rekonstruktion. Filmland Rumänien IV în seara de 30 martie 2019.

Regizoarea Ivana Mladenovic și jurnalista Irene Rudolf. Foto: Oana Popa

Ambele producții au fost premiate la festivaluri internaționale de prestigiu. Filmul „Aferim” a fost recompensat cu un Urs de Argint pentru regie la Festivalul de Film de Berlin din 2015, iar thrillerul „Câini” a obținut Premiul Fipresci al secțiuni „Un Certain Regard” la Cannes Film Festival 2017.

Scenarista Xandra Popescu, directorul de fotografie Matan Radin și jurnalista Irene Rudolf. Foto: Oana Popa
SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook