14 aprilie 2011

Transfer de identitate

Jake Gyllenhaal, unul dintre cei mai apreciaţi actori ai momentului, revine pe marile ecrane din România cu un nou rol de excepţie în thrillerul „Transfer de identitate” („Source Code”), un film în care timpul şi spatiul nu cunosc limite, ce poate fi vizionat din 15 aprilie 2011 în cinematografele: Hollywood Multiplex (Bucureşti), CinemaPRO, The Light Cinema, Movieplex, Cityplex (Constanţa), Odeon Cineplex (Cluj) şi reţeaua Cinema City (Sun Plaza, Cotroceni, Arad, Bacău, Baia Mare, Brăila, Cluj, Iaşi, Piteşti, Timişoara).Devenit celebru pentru rolurile controversate din filme ca „Donnie Darko” şi „Brokeback Mountain”, Jake Gyllenhaal a fost atras imediat de premisa generoasă a călătoriilor în timp, precum şi de dificultatea redării unui personaj aflat într-o astfel de situaţie. „Mă fascinează ideea în sine şi mi-a plăcut să explorez acest concept. Am avut mult de lucru, mai ales în faza de pre-producţie, pentru că Transfer de identitate a presupus un efort intelectual deosebit”, afirma Jake Gyllenhaal. „În fiecare zi, odată ajuns pe platoul de filmare, trebuia să mă detaşez de normalitatea vieţii mele ca să pot spune povestea unui om rătăcit în timp. Sentimentele lui sunt pe cât de puternice, pe atât de confuze, iar acest aspect presupune o mare provocare pentru un actor.”

În „Transfer de identitate”, Jake Gyllenhaal este căpitanul Colter Stevens, un militar de profesie care se trezeşte confuz într-un tren spre Chicago, fără a şti cine este, cum a ajuns acolo sau de ce. Astfel, descoperă că face parte dintr-o operaţiune specială cu scopul de a opri un atac terorist în urma căruia un tren a fost aruncat în aer. Iar misiunea, cu totul neobişnuită, este de fapt un experiment guvernamental numit Codul Sursă, un program care îi permite lui Colter să preia identitatea unui alt individ, în ultimele minute ale vieţii acestuia. Confruntându-se cu o a doua ameninţare, cu mult mai periculoasă, care s-ar putea solda cu moartea a milioane de locuitori ai oraşului Chicago, Colter retrăieşte explozia trenului iar şi iar. De fiecare dată încearcă să adune mai multe indicii prin care să se apropie de personajul diabolic din spatele atentatului, pentru a-l prinde şi a preveni un nou atac.

De îndată ce a semnat contractul pentru rolul principal, Jake Gyllenhaal le-a sugerat producătorilor să-l coopteze în echipă pe regizorul Duncan Jones, al cărui film de debut, „Moon”, l-a impresionat puternic pe actor. „Duncan are o fluenţă remarcabilă în limbajul cinematografic. Stilul său este atât de alert, încât de la începutul proiectului am făcut demersuri să lucrăm împreună, iar rezultatul colaborării noastre a fost întocmai acela pe care l-am dorit.”

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook