30 decembrie 2020

Top 10 cele mai citite cărți în 2020 de la Litera

Editura Litera anunță care sunt lecturile de top alese de cititori în anul care tocmai se încheie, atât pentru cărțile tipărite, cât și pentru cele în format digital.

„Pacienta tăcută” de Alex Michaelides este un bestseller de neegalat, considerat unul dintre cele mai fascinante thrillere psihologice din ultimii ani. Numit de critici „thrillerul perfect”, romanul spune o poveste inteligentă și șocantă despre un act de violență extrem al unei femei împotriva soțului ei și despre un terapeut obsedat să descopere motivul din spatele acestui act.

„Povestea mea” de Michelle Obama este autobiografia fostei prime doamne a Statelor Unite ale Americii care continuă să stârnească un interes viu printre cititorii din toată lumea, inclusiv, firește, din România. Cu peste 14 milioane de exemplare vândute la nivel global, „Povestea mea” rămâne una dintre cele mai admirate și dezbătute povești inspiraționale.

„Pământ american” de Jeanine Cummins este cea mai controversată carte a anului 2020, recomandată de Oprah în celebrul său club de lectură. Scrisă cu măiestrie și plină de o umanitate profundă, sfâșietoare, „Pământ american” este genul de carte care te marchează și te schimbă fundamental, unul dintre cele mai importante romane contemporane.

„Gândește ca un călugăr” de Jay Shetty este o carte extrem de necesară în contextul social actual, scrisă de superstarul social media, gazdă a podcastului #1 On Purpose. „Gândește ca un călugăr” transformă înțelepciunea atemporală deprinsă pe când Shetty era călugăr în pași practici pe care îi poate face oricine, zi de zi, pentru a duce o viață mai puțin marcată de anxietate și mai plină de sens. Alegând această carte, cititorii înțeleg de ce negativismul este contagios, cum pot să-și controleze tendința de a gândi prea mult, cum să-și folosească frica, de ce nu pot găsi fericirea atunci când o caută, cum să aibă câte ceva de învățat de la toți cei pe care-i întâlnesc și multe altele.

„Darul stelelor” de Jojo Moyes este un nou bestseller în topul preferințelor cititorilor români, semnat de cea mai bună autoare contemporană din Marea Britanie. Cartea se inspiră dintr-o remarcabilă poveste adevărată și ne prezintă cinci femei incredibile, care se vor dovedi la fel de ușor de îndrăgit ca Lou Clark, eroina de neuitat a romanului „Înainte să te cunosc”.

„Vindecarea copilului interior” de Stefanie Stahl este o carte-fenomen, vândută în Germania în peste 500.000 de exemplare și tradusă în peste 20 de limbi, care abordează un subiect sensibil pentru toți: cum să ne redobândim încrederea în sine? Cu ajutorul exercițiilor practice propuse de autoare, aclamate de specialiști și cititori din întreaga lume, ne vom descoperi resursele și vom găsi răspunsuri la întrebări pe care ni le-am pus dintotdeauna.

„Pământul făgăduinței”, volumul 1, de Barack Obama este cea mai așteptată carte de memorii a anului 2020 care sparge recordurile mondiale de vânzări și este pe cale să devină cea mai vândută carte de memorii a unui fost președinte SUA. Reflectând la perioada în care a fost președinte, Obama relatează într-o manieră emoționantă și foarte personală felul cum s-au scris pagini întregi de istorie și îi poartă pe cititori într-o călătorie irezistibilă, pornind de la cele mai timpurii ambiții politice ale sale până la noaptea istorică din 4 noiembrie 2008, când a fost ales al 44-lea președinte al SUA și primul afro-american care ocupa cea mai înaltă funcție în stat.

„Dincolo de stele” de Kristin Hannah este un roman emoționant despre iubire, maternitate, pierdere și noi începuturi, care ne amintește că acolo unde există viață există și speranță, iar acolo unde există iubire există și iertare. O poveste plină de forță, care demonstrează, o dată în plus, de ce Kristin Hannah este una dintre cele mai iubite scriitoare contemporane și mereu în topul preferințelor cititorilor români.

„Cele șapte surori. Sora Furtună (Povestea lui Ally)” de Lucinda Riley este volumul preferat de cititori din electrizanta serie a celebrei autoare de bestselleruri. Lucinda Riley, ale cărei cărți au fost traduse în peste 37 de limbi și s-au vândut în peste 20 de milioane de exemplare în toată lumea, fascinează și stârnește de fiecare dată curiozitatea cititorilor cu noi povești pline de aventuri emoționante.

„Respirație în doi” de Nicholas Sparks este unul dintre cei mai iubiți povestitori ai lumii, ale cărui romane s-au vândute în peste 100 de milioane de exemplare la nivel internațional, intră rapid în topul preferințelor cititorilor cu această nouă carte apărută în premieră în România, la Editura Litera. Sparks este recunoscut pentru măiestria desăvârșită cu care scrie romane de dragoste, iar acest titlu nu face excepție.

Cititorii care preferă cărțile în format ebook au adăugat cel mai adesea pe lista lor: titlurile bestseller #1 New York Times ale scriitoarei Jennifer L. Armentrout, thrillerul absolut „Pacienta tăcută” de Alex Michaelides, „O dată pentru totdeauna” de Sarah Dessen, roman din noua colecție New Moon dedicată tinerilor de toate vârstele, titluri celebre de psihologie și dezvoltare personală, dar și „Patria” de Fernando Aramburu, roman aclamat pe plan internațional și recent ecranizat de HBO, o carte de mare clasă ce a dărâmat toate recordurile de vânzări în Spania.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook