16 decembrie 2021

Tineri regizori – Texte contemporane

Pe 15 iunie 2021 a fost lansată a patra ediție a concursului „Tineri regizori – Texte contemporane”, destinat regizorilor cu vârsta de până în 35 de ani. Pe 15 decembrie 2021, în urma jurizării listei scurte, anunțate pe 9 decembrie 2021, dintr-o serie de șapte propuneri finaliste, consiliul artistic al Teatrului Odeon a desemnat cei doi câștigători, care urmează să monteze spectacolele în Sala Studio, în cursul anului 2022.

Proiectele desemnate câștigătoare sunt:
– Adina Lazăr: „Nu vorbim despre asta” de Alexandra Felseghi, scenografie Silviu Medeșan, animație Paul Mureșan
– Teodora Petre: „Mama” de Florian Zeller, scenografie Andrei Șova, light design Ioana Pashca

Mulțumiri tuturor regizorilor care și-au înscris proiectele în cadrul ediției din 2021 a concursului „Tineri regizori – Texte contemporane”.

Programul „Tineri regizori – Texte contemporane” a fost lansat în anul 2001 sub denumirea „DEBUT – tineri regizori. texte contemporane” și s-a desfășurat sub forma unui concurs de proiecte destinat tinerilor regizori, studenți sau proaspăt absolvenți ai academiilor de artă, cu scopul de a încuraja și susține tânara generație de artiști și noile mijloace de exprimare scenică.

Primele proiecte câștigătoare au fost: „Genocid sau ficatul meu e fără rost” de Werner Schwab, regia Sorin Militaru; „Marisol” de Jose Rivera, regia Alexandru Berceanu, „Alchimistul” dramatizare de Radu Macrinici, după romanul omonim al lui Paulo Coelho, regia Anca Colțeanu; „norway.today” de Igor Bauersima, regia Andreea Vălean și „Morţi şi vii” de Ștefan Caraman, regia Ana Mărgineanu.

În anul 2010, Sala Studio a fost inaugurată cu un spectacol câștigător al celei de-a doua ediții a concursului, „Blifat” de Gabriel Pintilei, regia Alexandru Mihail, iar în Sala Majestic a fost montat „Iadul este amintirea fără puterea de a mai schimba ceva” de Jonas Gardell, propus de Mariana Cămărașan și Alexandra Penciuc.

În 2015 s-a desfășurat a treia ediție a concursului, cei doi câștigători fiind Horia Suru cu piesa „Refugiul” de Jennifer Halley și Vladimir Anton cu piesa lui Donald Margulies, „Când timpul nu se mișcă”.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook