1 mai 2020

Concurs de creație teatrală și literară: Distanța

Primăria Capitalei prin Teatrul Dramaturgilor Români, Muzeul Național al Literaturii Române și Biblioteca Metropolitană București anunță organizarea unui concurs de creație teatrală și literară. Tema concursului inițiat la propunerea scriitorilor și traducătorilor Lucia Verona și Horia Gârbea este „Distanța”, înțeleasă sub diferite forme, impusă de anumite circumstanțe, cu relevarea aspectelor inedite, comice sau tragice ale distanțării și izolării de societate și de cei apropiați. Data-limită pentru trimiterea textelor este 15 iunie 2020 cu subiectul „Concurs de creație teatrală și literară”.

Participanții sunt creatori de literatură de toate vârstele, fie ei membri sau nu ai uniunilor de creatori din toată țara.

Juriul este format din cinci membri, personalități culturale, în principal poeți, dramaturgi, critici literari și teatrali, numele acestora urmând a fi făcute publice doar după finalizarea jurizării și anunțarea câștigătorilor.

Participanții trimit textele lor inedite/nereprezentate din genurile:

  • Texte teatrale. Monodrame cu durata estimată a reprezentării de 30-60 minute.
  • Texte de proză scurtă (inclusiv jurnal, eseu), 1-3 proze însumând maximum 20 000 caractere cu spații.
  • Texte lirice, în număr de 1-5 texte însumând maximum 200 de versuri.

Trimiterea se face prin e-mail la adresa concurs@mnlr.ro. Fiecare grupaj pe genuri este inclus într-un fișier text sau pdf cu un motto, dar fără să fie semnat. Într-un fișier separat, denumit cu același motto se trimit datele personale și de contact ale autorului. Secretariatul concursului stochează fișierele, trimițînd juriului doar textele literare, păstrînd confidențialitatea numelor autorilor.

Textele teatrale selecționate de juriu ca valoroase sunt montate și reprezentate on-line la TDR, cu posibilitatea de a fi reprezentate ulterior pe scena TDR, în plus și publicate într-o antologie sau, dacă numărul lor este mare, în volume separate pentru proză, poezie, teatru.

Juriul poate stabili ierarhii ale textelor alese (locul I, II, III, mențiuni).

Instituțiile partenere au posibilitatea să ofere premii constând în volume de literatură, invitații și abonamente la teatru și la manifestările organizate de MNLR și BMB etc.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook