13 iulie 2010

Seria „Academia Vampirilor” va fi ecranizată

Preger Entertainment a achiziţionat drepturile cinematografice pentru seria „Academia Vampirilor” de Richelle Mead – un bestseller New York Times publicat în România de editura Leda.

Seria s-a bucurat încă de la lansare de un real succes printre fanii cărţilor de acest gen înregistrând vânzări record. Primele 3 volume ale seriei, publicate în România începând din martie 2010, „Academia Vampirilor”, „Iniţierea” şi „Atingerea Umbrei”, s-au vândut în peste 10.000 de exemplare. Volumul 4 – „Jurământ de sânge” – va apărea la sfârşitul lunii iulie 2010.

În Statele Unite, „Academia vampirilor” a debutat pe New York Times Bestseller List în 2007 şi continuă să se menţină acolo cu fiecare nouă carte din serie, datorită entuziasmului cititorilor şi al criticilor. A avut vânzări de peste 3.5 milioane de exemplare pe plan local şi 1 milion de exemplare pe piaţa internaţională. „Academia vampirilor” a fost publicată până acum în 34 de ţări, inclusiv în Marea Britanie şi Australia. În America, „Spirit Bound”, volumul 5 al seriei, a ajuns pe locul 1 în New York Times şi USA Today, fiind totodată cea mai vândută carte simultan şi în Australia şi în Noua Zeelandă. Cea de-a 6-a carte şi ultima din serie va fi lansată în decembrie 2010. Pe baza succesului internaţional, Penguin/Razorbill a comandat o continuare a seriei, ce va începe în 2011.

Producătorul Michael Preger, care intenţionează să adapteze seria pentru marele ecran, este autorul unor proiecte de succes, cum ar fi mini-seria BBC1 din 2009 „Ziua Trifidelor” şi „John Carpenter’s Village of the Damned”, produs de Universal Studios. Preger Entertainment se află în Miami, Florida.

Fanii seriei din toată lumea au împăienjenit reţelele de internet cu prezentări ale filmului create de ei înşişi, chat rooms, bloguri şi chiar petiţii pentru transpuneri cinematografice – trimiţând un mesaj deosebit de puternic la Hollywood pentru aducerea personajelor create de Mead pe marele ecran. „Acest viral a explodat pe internet,” comentează Preger. „Găsirea unei poveşti epice ca aceasta şi adaptarea ei este un lucru, dar să descoperi ulterior acest public uriaş, ce creşte exponenţial, ce aşteaptă cu nerăbdare – chiar cere – ca filmul să fie produs, este o realitate incontestabilă, ce îţi impune o marre responsabilitate.”

„Academia vampirilor” este o serie urban fantasy şi romance paranormal pentru adolescenţi, plină de suspans şi dinamism. Acţiunea se petrece în zilele noastre, într-un univers bântuit de vampiri clandestini, unii dintre ei pe jumătate oameni, într-o lume dominată de alchimie şi magie. Richelle Mead face trecerea de la axarea interesului pe vampirii – personaje masculine misterioase şi ameninţătoare precum cele din „Amurg”, „Vampirii Sudului” şi „Jurnalele vampirilor” la personajul feminin de 17 ani, puternic, dar totuşi cu slăbiciuni, care se confruntă plină de curaj cu lumea din jurul său. Rose Hathaway este dhampir, jumătate om/ jumătate vampir şi gardian al moroilor, o specie de vampiri paşnici, magici şi muritori, care supravieţuiesc hrănindu-se cu sângele donatorilor benevoli, îmbătrânesc şi mor. Ascunsă în inima pădurilor din Montana se află Academia St. Vladimir, locul unde moroii şi dhampirii învaţă să-şi ocupe locul în societatea Moroi. Rose trebuie să înveţe să-şi cunoască abilităţile moştenite de dhampir şi să câştige aprobarea Consiliului Regal, pentru a deveni gardian al prinţesei Lissa, cea mai bună prietenă a sa şi singura moştenitoare a uneia dintre cele 12 familii regale de moroi. Rose şi Lissa împărtăşesc o misterioasă legătură psihică şi un simţ al destinului, dar întâi de toate trebuie să supravieţuiască unei intense vieţi sociale, politicii şi provocărilor fizice ale vieţii de moroi de la Academie. Dincolo de centurile magice de securitate ale sanctuarului de la St. Vladimir aşteaptă cea mai mare ameninţare dintre toate, strigoii, o specie de vampiri însetaţi de sânge, nemuritori şi prădători ai neamului Moroi.

Richelle Mead este o autoare americană de urban fantasy, atât pentru adulţi, cât şi pentru adolescenţi. A urmat cursurile Universităţii din Michigan şi are un master în religie comparată. În 2007, a debutat cu două serii, una pentru adulţi, Georgina Kincaid Series, iar cealaltă pentru tineri, Academia Vampirilor, al cărei prim volum dă şi titlul seriei. În anul următor, a lansat cea de-a treia serie de autor, Dark Swann Series. Succesul rapid al cărţilor ei i-a impus un ritm alert de publicare, până în prezent având în portofoliu nu mai puţin de zece titluri din cele trei serii menţionate şi ocupând poziţii de top pe New York Times Bestseller List. Originară din Michigan, unde s-a născut în 1976, Richelle locuieşte în prezent la Seattle, împreună cu soţul ei şi patru pisici.

SlabAcceptabilOKBunExcelent 9 voturi
Încarc...

4 thoughts on "Seria „Academia Vampirilor” va fi ecranizată"

 1. Anabella G spune:

  Ce pot sa spun este ca am fost fascinata de cele 4 volume citite pana acum,si astept cu nerabdare sa primesc ultimele doua ,comandate de pe internet!Sunt superbe!M-am indragostit de poveste de la primele pagini citite iar volumele pot spune ca le-am citit pe nerasuflate in doar 1 saptamana jumatate!O poveste incredibila care te face sa devi curios si sa te indragostesti de personaje!Astept cu nerabdare si filmul,care cel mai probabil va fii ecranizat mai tarziu si sper ca povestea sa fie captivanta la fel ca cea redactata in cartile minunate scrise de Richelle Mead.

 2. georgiana spune:

  nu am inca cartile..dar intentionez sa le cumpar pe toate….daca doar acel mic rezumat m’a captivat complet inseamna ca merita

 3. georgiana spune:

  …si filmul abia atept sa’l vad

 4. Mihaela spune:

  Din prima clipa de cand am vazut primul volum miam dorit sa le citesc si acest lucru sa implinit.Toate volumele au fost extraordinare si incredibile.:)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook