11 februarie 2008

Răspândacul a împlinit 3 ani

Pe 11 februarie 2005, apărea primul număr din Răspândacul, „publicaţie pentru minţi spongioase”. Pentru cei care nu o cunosc încă, este o publicaţie virtuală, cu apariţie zilnică (de luni până vineri), distribuită gratuit prin e-mail. Fiecare număr începe cu un scurt eseu, care dă şi tema numărului, urmat de mai multe rubrici cu informaţii interesante şi de divertisment. Toate rubricile sunt intenţionat scurte, pentru a nu consuma mult timp cititorului. Este o doză zilnică pentru minte şi suflet, tocmai bună pentru o pauză.

La început, Răspândacul a fost doar un mijloc de exprimare personală, dar ideea a prins repede, aşa că, pe parcursul timpului, au contribuit zeci de oameni care au avut ceva de spus. Iar participarea rămâne deschisă.

Ediţia aniversară poartă numărul 782, ceea ce este un record pentru publicaţiile prin e-mail (e-zine).

Puţini ştiu că Răspândacul este unul dintre motivele principale pentru care a apărut Citatepedia. În fiecare număr, încă de la început, în Răspândacul există rubrica Gând, care prezintă un citat atent ales. Colecţia de citate din care erau selectate „gândurile” a fost adunată în ani, din surse eterogene (cărţi, prieteni etc), ceea ce făcea căutarea dificilă. Era necesară o bază de date, bine organizată, în care căutarea să fie posibilă în mai multe feluri. Ar fi putut fi o aplicaţie locală, dar pentru că munca trebuia oricum făcută, am decis că e mai bine să fie o aplicaţie pe internet, astfel încât să poată fi folosită de oricine doreşte. Aşadar, cele două proiecte sunt înrudite.

Dacă nu sunteţi abonaţi la Răspândacul şi aţi devenit curioşi, puteţi „răsfoi” arhiva şi vă puteţi abona cu uşurinţă (gratuit).

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

One thought on "Răspândacul a împlinit 3 ani"

  1. Andreea T. spune:

    La multi ani sanatosi si inspirati :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook