15 iunie 2011

Poveşti livreşti în Bucureşti

Sâmbătă, 18 iunie 2011, ora 16:00, Humanitas dă startul unei „vânători de comori” pe traseul Librăria Humanitas Kretzulescu – Cişmigiu – Izvor – bulevardul Mihail Kogălniceanu – Caru cu bere – Ateneu – ?



Acţiunea din cărţile alese se petrece pe parcursul întregului secol trecut. Între timp unele dintre locuri nu mai există în aceeaşi formă sau la aceeaşi adresă. Au fost fie distruse complet de proiectele arhitecturale megalomaniace din perioada comunistă, fie strada sau numărul au fost modificate. Vânătoarea de comori este un mod de a descoperi în acelaşi timp locurile şi valoarea lor narativă.

Amintirile cele mai importante au alocate în memoria noastră o stradă, un loc în care s-au întâmplat şi ziua din săptămână sau anul. Organizatorii au strâns 7 momente în care scriitori celebri şi-au trecut istoriile reale sau fantasmele în cărţi, dând fiecăruia o coordonată spaţială. De la început, fiecare primeşte indicii, iar la final participanţii vor primi, spre lămurirea lor completă, şi cărţile.

Joacă-te în oraş, iar el îţi va răspunde povestind. Scopul jocului este de a răscoli străzile, de a invada parcul în căutarea indiciilor care dezvăluie fragmente de cărţi. Intenţia este de a trece dincolo de funcţia practică a unui loc şi de o obişnui cu atribuirea unor sensuri, folosind de data aceasta tehnici ale detectivilor şi scriitorilor. Din suprapuneri temporale şi din detalii urmărite până la capăt se construieşte imaginea completă a unor spaţii şi a unor oameni.

Se joacă în echipe de prieteni, rude sau colegi, compuse din 2 până la 5 persoane. Premiile sunt cărţile din care au fost extrase poveştile.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook